Index Vakbarát Hírportál

New Yorkban felsült, most „halhatatlant” idéz!

darnold
2021.09.24. 09:38
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulójának csütörtök esti rangadóján a Carolina Panthers idegenben 24–9-re legyőzte a Houston Texanst, így 3–0-ra javította a mérlegét.

A siker egyik főszereplője Sam Darnold volt, aki 304 yardot passzolt, futásokból pedig két touchdownt is szerzett. Bár a texasi védők kétszer is kiütötték a kezéből a tojást, azt mindkétszer saját csapattársa kaparintotta meg, így végül is labdaeladás nélkül zárt.

A csak D. J. Moore-nak 126 yardot passzoló irányító a pocsék New York-i szereplést követően került az új idény előtt a Carolina Panthershöz, ahol három meccs alatt 888 passzolt yardot hozott össze a 3–0-s kezdés során.

Csupán a Hírességek Csarnokába beválasztott Kurt Warner volt arra képes korábban, hogy új állomáshelyén ennél is többet termeljen úgy, hogy csapata mindhárom meccsét megnyerte. A Rams akkori irányítója 1999-ben 894 yarddal kezdett, az idény végén pedig őt választották meg a liga legértékesebb játékosának (MVP).

Érdekesség, hogy az akkor még St. Louis-i franchise abban az évben a Super Bowlt is megnyerte végül, azóta pedig egyszer sem fordult elő, hogy az alapszakasz MVP-je bajnok is lett ugyanabban az évben!

Szintén kiemelendő a Panthers védelmi teljesítménye, a három meccs során összesen 573 yardot engedett az ellenfeleknek, ilyen jól legutóbb az 1992-es Eagles kezdett a 3–0-s mérlegűek közül.

Kevésbé jó hír a csapat szurkolóinak, hogy a sztárfutó Christian McCaffrey combizomhúzódás miatt nem tudta befejezni a meccset, az első körös választott cornerback Jaycee Horn lábfejében pedig eltört egy csont.

A Texans újonc irányítója, Davis Mills először kezdett a profik között, 168 yardig és egy TD-ig jutott, előbbiből pedig 112-t is Brandin Cooks nevéhez jegyezhettünk fel.

(Borítókép: Tim Warner/Getty Images)



Rovatok