Index Vakbarát Hírportál

Ijesztő sérülés és drámai végjáték a csúcsrangadón

nfl
2021.10.29. 10:23
Nincs már veretlen csapat a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), mivel a 8. forduló csúcsrangadóján a Green Bay Packers idegenben 24–21-re legyőzte az Arizona Cardinalst.

A menetrend készítésekor csak remélhették a szervezők, hogy ekkora ütközetre kerül sor csütörtök éjjel, hiszen a mezőny utolsóként veretlen csapata (7–0) fogadta a második legjobb mérlegűt (6–1).

A Packers helyzetét nem könnyítette, hogy sztárelkapója, Davante Adams, valamint második számú célpontja, Allen Lazard egyaránt hiányzott a koronavírus miatt, no meg persze az sem, hogy DeAndre Hopkins 58 yardos elkapása után Chase Edmonds közelről a célterületre futott, így az első negyed után 7–0-ra vezetett az Arizona.

A Green Bay a jól működő futójátékára (A. J. Dillon 78 yardot, Aaron Jones 59 yardot és egy TD-t szerzett) alapozva fordított, sőt már 17–7-re is vezetett, de egy remek támadósorozat végén James Conner is szerzett egy touchdownt, így kapaszkodott a házigazda (14–17).

Az ezt követő kezdőrúgás sajnálatos jelenetsort hozott, Jonathan Ward ütközött rendkívül szerencsétlenül a visszahordó Kylin Hill-lel, a hazaiak játékosát nyakmerevítőben kellett levinni a pályáról.

A szerencsétlen eset:

Így hagyta el Ward a pályát:

Az eset a játékra nem nyomta rá a bélyegét, a „sajtfejűek” 12 játékból álló, 91 yardos támadást vezettek Aaron Rodgers második TD-passzával befejezve, de jött a válasz James Conneréktől, így továbbra is nyílt maradt a meccs (21–24).

A Packers az ellenfél 1 yardosáról nem tudott a célterületre érni, így a végén a Cardinals a győzelemért támadhatott, de 12 másodperccel a vége előtt, a Green Bay 5 yardosán Kyler Murray másodszor is eladta a labdát, Rasul Douglas interceptionje pedig azt jelentette, hogy mindkét csapat mérlege 7–1-re módosult.

NFL 2021, ALAPSZAKASZ

8. FORDULÓ

Arizona Cardinals–Green Bay Packers 21–24 (7–0, 0–10, 7–7, 7–7)

(Borítókép: Christian Petersen/Getty Images)



Rovatok