Index Vakbarát Hírportál

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Horrorsérülés után hosszabbításos dráma Los Angelesben

nfl
2021.12.17. 08:53
Elképesztően fordulatos és drámai mérkőzéssel vette kezdetét a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulója Los Angelesben, a Kansas City Chiefs hosszabbításos sikerét ugyanakkor beárnyékolta egy rendkívül rosszul festő sérülés.

Óriási rangadóra volt kilátás, hogy a Chargers 8–5-tel, a Chiefs 9–4-gyel várta a csütörtök esti futballmeccset, amelyet a házigazda remekül kezdett, Andre Roberts 75 yardon vitte a tojást, lőtávba helyezve övéit.

A Los Angeles-i csapat ugyanakkor a célterület előtt megrekedt, negyedik kísérletre pedig hiába tűnt úgy, hogy Donald Parham touchdownt szerez, földet érésnél beverte a fejét, a labdával együtt pedig az eszméletét is elveszítette.

Hosszú ápolás és aggódás vette kezdetét, végül hordágyon, nyakmerevítőben vitték le a pályáról, miközben a keze folyamatosan remegett…

Ami a meccset illeti…

Ezzel a jelenetsorral kezdetét vette egy olyan három negyeden át tartó önszívatási gyakorlat, amire azért ritkán van példa az NFL-ben.

A Chargers további két alkalommal is sikertelenül ment neki az ellenfél célterülete közelében a negyedik kísérletre, amikor pedig végre összejött, akkor a Chiefs egyesén veszített labdát. A legutóbbi két kiírásban egyaránt döntőző Kansas City sem akart lemaradni, Patrick Mahomes is elrontott egy negyedik kísérletet, miközben kétszer is eladta a labdát, a házigazda 14–13-as vezetésével vártuk az utolsó játékrészt.

Pontosabban: csak azt hittük, hogy az utolsót. Itt már kinyílt a pontzsák, sorra jöttek a touchdownok, közte egy Chiefs-kétpontossal, így 28–28 után hosszabbítás következett. Ebben a Kansas City kerekedett felül, így visszavágott ellenfelének a hazai vereségéért – akkor a rendkívül sokat kockáztató Los Angeles örülhetett, most a hazardírozások a vereséget eredményezték (28–34).

Mahomes végül egészen jó számokkal, 410 yarddal és 3 TD-vel zárt, Travis Kelce 10 elkapásból 191 yardot és 2 TD-t jegyzett, Tyreek Hill 12 labdából 148 yardot és egy TD-t, a túloldalon a 192 futott yardból Justin Jackson egymaga 86-ot termelt, Justin Herbert pedig 236 yardot és két TD-t passzolt.

A Chiefs ezzel sorozatban a hetedik meccsét nyerte meg (10–4), ezzel (legalább ideiglenesen) átvette az első helyet a konferenciában a vasárnap hajnalban játszó Patriotstól (9–4).

NFL 2021

ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ

Los Angeles Chargers – Kansas City Chiefs 28–34 (0–7, 14–3, 0–3, 14–15, 0–6) – hosszabbítás után

(Borítókép: Sean M. Haffey/Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok