Index Vakbarát Hírportál

Visszavonult Tom Brady kedvenc célpontja

brady gronk
2022.06.22. 08:48
Másodszor is bejelentette visszavonulását Rob Gronkowski, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers játékosa – számolt be róla az MTI.

A 33 éves, tight end poszton szereplő játékos – az a támadó, akinek az elkapások mellett a blokkolásban is komoly szerepe van – Instagram-oldalán közölte döntését.

    

Amikor fiatal koromban arról kérdeztek, mi számomra az álommunka, mindig azt írtam, hogy profi amerikaifocista szeretnék lenni. Arra a kérdésre, hogy hol, Tampa volt a válaszom. Ez utóbbiról el is feledkeztem mindaddig, amíg két éve megkeresett a csapat. Köszönöm, hogy akkor bíztak bennem, együtt építettük újjá a csapatot és közösen nyertünk bajnoki címet

– írta Gronkowski közösségi oldalán.

A négyszeres Super Bowl-győztes, négyszer a liga álomcsapatába (All Pro) beválasztott amerikafutballista 198 centis magasságához és 122 kg-os testtömegéhez képest kiemelkedő ügyességgel rendelkezik, legjobb szezonjában, 2011-ben 90 elkapásból 1327 yardot és 17 touchdownt szerzett (és volt még egy futott TD-nek bejegyzett hatpontosa is).

Tizenegy éves pályafutása során több súlyos sérüléssel is meg kellett birkóznia: a ligába gerincsérv után került, később kétszer is eltört az alkarja, volt csigolyatörése és kettős térdszalagszakadása is, később pedig komoly hátproblémákkal küzdött. Részben ennek is volt köszönhető, hogy 2019-ben egyszer már visszavonult, de a Tampa kedvéért egy évvel később visszatért.

Az alapszakaszban 142 mérkőzésen összesen 9286 yardot és 92 TD-t szerzett, ehhez a rájátszásokban 22 találkozón 1389 yardot és 15 TD-t tett hozzá.

Tom Brady 711 TD-passzából 105-öt kapott el Gronk, amivel jócskán megelőzi a rangsorban az őt követő Julian Edelman (41), Randy Moss (40), Wes Welker (38) triót. Ez a 105 hatpontos összjáték Peyton Manning és MarVin Harrison (114) párosa után az NFL második legjobb mutatója.

Aki esetleg diszkrepanciát vélne felfedezni, annak megjegyezzük, hogy a liga történetének talán legjobb tight endje Brady két csereirányítójától, Jimmy Garoppolótól és Blaine Gabberttől is kapott egy-egy TD-passzt.

Érdekesség, hogy az év elején Brady is bejelentette visszavonulását, majd 40 nappal később visszakozott, hogy mégis folytatja. 

(Borítókép: Mike Ehrmann/Getty Images)



Rovatok