Index Vakbarát Hírportál

Egymást másolták a Super Bowl-résztvevők, történelmi Patriots-siker

2023.10.23. 12:47
A Super Bowl legutóbbi párosításának mindkét résztvevője, a Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles is 31–17-re nyert az NFL 7. fordulójának aktuális rangadóján.

A bajnoki címvédő Főnökök az első félidőben gáláztak, Patrick Mahomes 323 yardot és három TD-t passzolt, de a csoportrivális Chargers sem hagyta magát, így 24–17-tel mehettek pihenőre a csapatok.

Hogy aztán az addigi pontzáport felváltsák a védelmi megmozdulások, és egészen a meccs végéig kellett várni a sikert bebiztosító TD-re (31–17).

A vasárnap esti rangadón a Super Bowlban alulmaradó Sasok a hozzájuk hasonlóan csak egy vereséggel álló Miami Dolphinst fogadták, és a második negyedben Dallas Goedert és Jalen Hurts touchdownjaival kényelmes előnyre tettek szert (17–3), hogy a nagyszünet után Jerome Baker visszahordott játékával már egyenlítsen a floridai gárda (17–17).

Az Eagles viszont két hosszú támadássorozattal lezárta a győzelem kérdését, előbb A. J. Brown kapott el egy TD-t, majd Kenneth Gainwell futott be, ez is 31–17 lett.

A Super Bowl-résztvevők ezzel egyaránt 6–1-re javították mérlegüket, és vezetik konferenciájukat – ezúttal is.

A nap egyik meglepetését a hatszoros bajnok New England Patriots szerezte, az idényt 1–5-tel kezdő csapat ugyanis két vállra fektette a párharcban a legutóbbi hét meccsből hatot is megnyerő, SB-esélyes Buffalo Billst.

A Hazafiak remekül kezdtek, egy közeli mezőnygóllal, majd Josh Allen labdaeladása után Ezekiel Elliott futott touchdownjával 10–0-ra elléptek, a negyedik negyedben pedig Kendrick Bourne elkapásával 22–10 is volt már az állás. A kétpontos kísérlet nem sikerült, amit két villámgyors TD-vel és egy sikeres kétpontossal (a kettő között volt egy fumble Bourne-tól) büntetett a Bills, így az utolsó két percet 25–22-es vendégelőnnyel várták már a csapatok.

Volt azonban még egy csavar, és végül Mac Jones Mike Gesickinek adott TD-passzával 12 másodperccel a vége előtt a Pats fordított, és 29–25-re nyert.

BillBelichicknek ez volt a 300. alapszakaszbeli győzelme, ami korábban csak Don Shulának (328) és George Halasnak (318) jött össze.



Rovatok