Index Vakbarát Hírportál

Patrick Mahomes sisakja betört a -20 fokban, aztán győzelemre vezette csapatát

2024.01.14. 08:21
Magyar idő szerint szombat késő este elrajtolt a 2023-as szezon rájátszása a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL). A címvédő Kansas City Chiefs dermesztő hidegben nyert a Miami Dolphins ellen, a Houston Texans pedig a Cleveland Brownst győzte le.

A rájátszást nyitó Houston–Cleveland-mérkőzés elő félidejében igazi pisztolypárbaj alakult ki, egymást követték a nagy játékok és a pontszerző akciók. Aztán a harmadik negyedben a Browns veterán irányítója, Joe Flacco (akit szezon közben az utcáról rángattak be, tulajdonképpen ő volt a franchise negyedik számú karmestere ebben a szezonban) kétszer is eladta a labdát, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

A túloldalon a fantasztikus újoncidényt produkáló C. J. Stroud (az alapszakaszban a legjobb irányítók közé tartozott a statisztikák alapján) most sem nagyon akart hibázni, 21 passzából 16 volt sikeres, a mérkőzést 274 passzolt yarddal és három hatpontos átadással (touchdown) zárta. Mellette a Texas védelme is remekelt, a kettő együtt sok volt a rossz napot kifogó clevelandieknek.

Pár órával később az NFL történetének negyedik leghidegebb meccsét rendezték Kansas Cityben, a kezdőrúgás előtt -20 Celsius fokos hőmérsékletet mutattak a hőmérők. Hihetetlen, de a Chiefs vezetőedzőjének, Andy Reidnek még a bajsza is megfagyott!

A hazai csapat egyébként magabiztosan nyert, amihez hozzájártul, hogy a Miami több kulcsjátékosa is hiányzott, a védelem és a támadósor sem találta a ritmust a nagy hidegben. A fogvacogtató időjárás következtében Patrick Mahomes sisakja egyébként be is tört egy ütközés után, mutatjuk is az esetet.

A kétszeres Super Bowl-győztes irányító egyébként egész jól játszott, 262 passzolt yarddal és egy TD-vel zárta a meccset, illetve futott még 41 yardot, tehát a lábaival is veszélyt okozott.

NFL

Rájátszás, 1. forduló (AFC)

Kansas City Chiefs (3. kiemelt)–Miami Dolphins (6. kiemelt) 26–7

Houston Texans (4. kiemelt)–Cleveland Browns (5. kiemelt) 45–14

A további menetrend

hétfő 22.30: Buffalo Bills (2.)–Pittsburgh Steelers (7.)

pihenőhéten: Baltimore Ravens (1.)

NFC

vasárnap 22.30: Dallas Cowboys (2.)–Green Bay Packers (7.)

hétfő 2.00: Detroit Lions (3.)–Los Angeles Rams (6.)

kedd 2.00: Tampa Bay Buccaneers (4.)–Philadelphia Eagles (5.)

pihenőhéten:  San Fransico 49ers (1.)

Melyik csapat nyeri meg az NFL 2023–2024-es idényét?

  • 1668
    San Francisco 49ers
  • 1563
    Kansas City Chiefs


Rovatok