Index Vakbarát Hírportál

Tiësto ezúttal az Egyesült Államok legnézettebb sporteseményén ír történelmet

tiesto
2024.01.26. 11:30
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) csütörtöki bejelentése szerint Tiësto lesz az első DJ a Super Bowlok történetében, aki a nagydöntő ideje alatt is fellép.

Az NFL nagydöntője évről évre az Egyesült Államok legnézettebb televíziós eseménye, az örökranglista első 30 helyéből 22-t sajátított ki, és a top 10-be csak olyan (több csatorna által is közvetített és összeadódó) híresemények fértek be, mint az 1969-es holdra szállás vagy Richard Nixon lemondóbeszéde.

A Super Bowl így érthetően óriási pénzeket mozgat meg, hogy mást ne mondjunk, egy félperces reklámhirdetésért 7 millió dollárt, mintegy 2,5 milliárd forintot kell leszurkolni a vállalatoknak.

A mostani idény nagydöntőjét a Las Vegas Raiders stadionjában rendezik meg, ennek apropóján pedig újítással is készül a liga, amihez a világ egyik leghíresebb DJ-jét, Tiëstót kérték fel.

Az 55 éves zenei legenda nem csupán a játékosok bemelegítése során, hanem a Super Bowlok történetében először a meccs ideje alatt is zenél majd, a játékmegszakítások során szórakoztatja a kilátogató közönséget.

A jelenlegi idényben már csak négy csapat van talpon, a hétvégén Baltimore Ravens–Kansas City Chiefs- és San Francisco 49ers–Detroit Lions-konferenciadöntőket rendeznek. 

A párharcok győztesei bejutnak a magyar idő szerint február 12-én, 0.30-kor kezdődő fináléba.

NFL, rájátszás, konferenciadöntő

vasárnap 21.05: Baltimore Ravens (1.) – Kansas City Chiefs (3.)

hétfő 0.40: San Francisco 49ers (1.) –  Detroit Lions (3.)

Melyik csapat nyeri meg az NFL 2023–2024-es idényét?

  • 1668
    San Francisco 49ers
  • 1563
    Kansas City Chiefs

(Borítókép:  Mindy Small/Getty Images for Vegas Magazine)



Rovatok