Index Vakbarát Hírportál

Dán elitakadémia ellen bizonyíthatnak a legjobb magyar fiatalok

IMG 1410
2024.10.18. 12:21
A Magyar Amerikaifutball-szövetség (MAFSZ) bejelentése szerint a 2016 után újra életre hívott juniorválogatott november 23-án a dán elitakadémia (Elite Prospect Academy) ellen lép pályára.

Az U19-es magyar válogatott a Kincsem Parkban fogadja riválisát, a 13 órakor kezdődő találkozóra már megkezdődött a jegyértékesítés – hétéves kor alatt ingyenes a belépés.

A junior válogatott program újraindítása egy hosszabb folyamat részeként valósult meg. 2022-ben újraszerveződött a szövetség utánpótlás bizottsága, azzal a céllal, hogy kiemelten foglalkozzanak a hazai utánpótlással, amely a sportág jövőjének egyik legfontosabb pillére. A bizottság első lépései között szerepelt a különböző korosztályoknak szóló utánpótlás tehetségtáborok megszervezése, melyek célja az volt, hogy ezek a táborok rendszeresen, egymásra épülve kerüljenek megrendezésre, és felmérjék a hazai utánpótlás bázisát.

A program következő szakaszában, 2023 végén egy hároméves tervet készítettünk el, melynek keretében 2016 után újra indul a juniorválogatott program. 2024-es év célja a válogatott összeállítása, valamint az első barátságos mérkőzésünk megrendezése a dán Elite Prospect Academy ellen. 2025-ben a barátságos mérkőzések számának megduplázása a terv, míg 2026-ban már a magyar juniorválogatott célja a részvétel a korosztályos Európa-bajnoki kvalifikációban

– mondta Varga Károly, a Magyar Amerikaifutball-szövetség utánpótlás bizottságának az elnöke az Indexnek.

Ami a honi válogatottakat illeti, a Bencsics Márk visszavonulásával kezdő irányítóját elveszítő felnőttcsapat nemrégiben Európa-bajnoki mérkőzésen kapott ki a címvédő Ausztriától, ugyancsak a Kincsem Parkban. 

(Borítókép: MAFSZ)



Rovatok