Index Vakbarát Hírportál

Ki állítja meg Kaepernicket?

2013. február 3., 19:27 Módosítva: 2015.05.11 05:46
27

A 47. Super Bowl több szempontból is kifejezetten érdekesnek ígérkezik. És nemcsak azért, mert a liga vitathatatlanul legjobb formában levõ két csapata találkozik, hanem azért is, mert bár a két csapatot egy testvérpár irányítja, Jim és John Harbaugh ugyanazokról a konzervatív alapokról indulva egészen eltérõ játékstílusú csapatokat épített. Kétrészes cikkünk második részében a San Francisco támadóit és a Baltimore védelmét vetjük össze.

Szerencsénkre a munka nagy részét elvégezték nekünk az ESPN szakemberei, akik az Insider oldalon naponta érdekesebbnél érdekesebb összevetésekben elemzik a csapatokat, illetve Matt Williamson és Gary Horton a két keret összesen 103 játékosát egyenként is sorrendbe állította. Az ebben a rangsorban elért helyezést a játékos neve és pozíciója után zárójelben közölni is fogjuk.

teljes bejegyzés

Ott a leggyengébbek, ahol az ellenfél erős

2013. február 3., 19:26 Módosítva: 2015.05.11 05:46
29

A 47. Super Bowl több szempontból is kifejezetten érdekesnek ígérkezik. És nemcsak azért, mert a liga vitathatatlanul legjobb formában levõ két csapata találkozik, hanem azért is, mert bár a két csapatot egy testvérpár irányítja, Jim és John Harbaugh ugyanazokról a konzervatív alapokról indulva egészen eltérõ játékstílusú csapatokat épített. Kétrészes cikkünk első részében a San Francisco védelmét vetjük össze a Baltimore támadóegységével – a másodikban értelemszerűen ugyanezt fordítva tesszük.

Szerencsénkre a munka nagy részét elvégezték nekünk az ESPN szakemberei, akik az Insider oldalon naponta érdekesebbnél érdekesebb összevetésekben elemzik a csapatokat, illetve Matt Williamson és Gary Horton a két keret összesen 103 játékosát egyenként is sorrendbe állította. Az ebben a rangsorban elért helyezést a játékos neve és pozíciója után zárójelben közölni is fogjuk.

teljes bejegyzés

Nem mindenki örül a Super Bowlnak

2013. február 3., 18:52 Módosítva: 2015.05.11 05:39
23

Az amerikaifutball-bajnokság idei nagydöntőjét egy olyan városban rendezik, amit 2005-ben egy Katrina nevű hurrikán kis túlzással a földdel tett egyenlővé. A város azóta sem tért magához istenigazából, a természeti katasztrófa előtt 465 000 lakosa volt, ma a hivatalos adatok szerint 368 000-en laknak a szigorúan vett városhatáron belül, azaz nagyjából Debrecen és Miskolc lakossága él egy 907 négyzetkilométeres területen (a két magyar város területe összesen kb. 700 km2).

teljes bejegyzés

Amit a Super Bowlról tudni érdemes

2013. február 3., 18:04 Módosítva: 2015.05.11 05:47
96

Miért nagy szám a döntő? Ki énekel a szünetben? Lesznek magyarok? Legyen ön a legtájékozottabb!

teljes bejegyzés

Így rúgjon be a Super Bowlon

2013. február 3., 18:02 Módosítva: 2015.05.11 05:45
1

A Super Bowl vasárnapja Amerikában legalább akkora ünnepnek számít, mint Halloween vagy július negyedike - és azokhoz hasonlóan sokaknak remek ürügyet ad biztosít arra, hogy a sárga földig drukkolják le magukat a tévé előtt. Becslések szerint az amerikaiak minden évben 50 millió dollárt költenek arra, hogy sörrel tankoljanak fel a Super Bowlra, és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik direkt sportbárokban nézik a meccset. A sör remek megoldás azoknak is a meccs elviselhetőbbé tételére, akik valójában ki nem állhatják az amerikai focit, de a haverok kinéznék a társaságból, ha kihagyná a közös meccsnézős bulit.

Az ő kedvükért ajánlunk most öt piálós játékot a Super Bowlra. Az alap minden esetben ugyanaz: a meccs elején mindenki maga elé vesz egy sört, és ha a szabályokban meghatározott esemény történik a tévében, iszik, opcionálisan újratölt, vagy újat bont.

A tesó-játék

Az idei Super Bowl többek között azért különleges, mert a két csapat edzői testvérek. Jim és John Harbaugh összecsapását a következő szabályok alapján fojthatjuk sörbe:

A sztár-játék

A Ravens és a 49ers játékosai a legnagyobb sztárok ma Amerikában, és mint ilyenek, ihatunk az egészségükre, amint a jellegzetes allűrjeiket látjuk. A szabályok:

A pozitív visszacsatolás-játék

Minden részvevő annak a csapatnak az akcióiért iszik, akinek drukkol, így annál vidámabb lesz, minél jobban megy a kedvenceinek.

A szünet-játék

Meglepően sokan vannak, akik csak a félidei show, és a reklámok miatt nézik a meccset, nekik szól a következő játék (ehhez valahogyan amerikai csatornát vagy streamet kell szerezni):

A mindent bele-játék

Ha a meccs, meg az amerikai foci úgy általában nem érdekel, és csak a hangulat meg a társaság miatt nézzük a meccset, arra az esetre is van ajánlatunk, a sportág egyetlen szabályát sem kell ismerni hozzá.

Mit vár a legjobb magyar csapat edzője?

2013. február 3., 16:52 Módosítva: 2015.05.11 05:38
45

A legeredményesebb magyar csapat, a Budapest Wolves amerikei edzője, Lee Hlavka az Indexnek elmondta, kőkemény küzdelmet és nagyon szoros végeredményt vár az idei Super Bowltól.

teljes bejegyzés

Halott anya, vak apa, vagy fordítva?

2013. február 3., 14:32 Módosítva: 2015.05.11 05:39
12

Nemcsak a magyar riporterek és újságírók tudnak elképesztő marhaságokat kérdezni a sportolóktól, hanem nemzetközi kollégáik is, mint ahogy az kiderül a Mental Floss nevű blog egyik pompás gyűjtéséből.

Egy japán riporter Joe Montanától, az idén is döntős San Francisco 49ers egykori legendás irányítójától kérdezte meg, hogy miért is Boomer a beceneve, mire Montana csak mosolyogni tudott, hiszen az ő beceneve aztán minden volt (Joe Cool, Golden Joe, The Golden Great és Comeback Joe) csak Boomer nem, az a Cincinnatit vezérlő Boomer Esiasonnak jutott.

A fenti tévedés idegesítő, de valahol aranyos, amit viszont Joe Salave'ától, a Tennessee Titans defensive tackle-jétől kérdeztek, az tipikusan nőimagazinos kérdés volt, az, amit akkor tesz fel a műkörmös kolléga, amikor már elfogyott minden, és a játékos alsónadrág-mérete is megvan, és csak ez marad mentőkérdésnek: milyen a viszonyod a játékszerrel? Salave'a rezignáltan annyit felelt, hogy szigorúan plátói.

A fenti kérdés egyébként valamelyik médianapon hangzott el - ez a három napos periódus (kedd-csütörtök) az, amikor az akkreditált újságírók hozzáférhetnek a játékosokhoz a Super Bowl előtt. Aki lemarad, pénteken már hiába vadászik a csapatokra, nem tud interjúzni. A Mental Floss azt is megemlíti, hogy az idióta kérdések legnagyobb többségéért nem a sportúságíró felelősek, hanem a többi kolléga, ugyanis az amerikaifutball-bajnokság nagydöntőjére a Kiskegyed jellegű női hetilapoktól a Horgász magazin amerikai megfelelőjéig mindenki bejelentkezik.

Mint például Downtown Julie Brown, az MTV egyik riporternője, aki a Dallas Cowboys running backjétől, Emmit Smith-től kérdezte meg, hogy mit vesz majd fel magára a döntőben, vagy egy másik hasonlóan éles eszű kolléganője, aki a denveri Detron Smith-től igyekezett megtudni, hogy ha nő lenne, hányas bugyit hordana, és most nem viccelünk, ez tényleg elhangzott egy sajótájékoztatón.

Troy Aikman sem nagyon értette azt a kérdést, amit a Super Bowl XXXII előtt tettek fel neki, mivel egy lelkes hölgy azt szerette volna tudni, hogy várja-e Stevie Wonder félidei koncertjét és ha igen, kimegy-e megnézni. Arra külön kíváncsiak lettünk volna hogy milyen arcot vágott Kurt Warner, a St. Louis Rams irányítója 2000-ben, amikor megkérdezték tőle, hisz-e a vuduban, és ha már itt tartunk, egy hajtincset adna-e az újságírónak, örökbe.

Elrettentő példákkal azért a sportújságírók is tudnak szolgálni. Az oaklandi Jim Plunkett a Super Bowl XV előtt kapott egy kérdést a szüleiről, amit halk hangon meg is válaszolt, és mesélt pár dolgot arról, milyen volt felnőni látáskárosult szüleivel, akik közül az apját egészen fiatalon vesztette el. Egy újságíró viszont  nem egészen jól hallotta a választ, és amikor végre szót kapott, a következő follow-up kérdéssel hozakodott elő: "Jimmy, Jimmy, egy pillanatra kanyarodjunk vissza a szülőkhöz, mert lehet, hogy nem hallottam jól. Halott anya, vak apa, vagy vak anya, halott apa?"

Az idei döntő előtt bődületes baromságok az újságírók részéről nem hangzottak el, vagy nem tudunk róluk, de Randy Moss, a 49ers wide receiverje (szélső-elkapó, ugyebár) azért bebizonyította, hogy a játékosok is tudnak egészen vadakat mondani, amikor elkezdte a mellét verni, és kijelentette, hogy minden idők legjobb wide receiverje, szóval csak óvatosan kérdezgessék. A hétfő hajnali döntőben bizonyíthatja.

Super Bowl-jegy helyett fénymásolt papír

2013. február 3., 09:56 Módosítva: 2015.05.11 05:45
7

A San Francisco 49ers ingyenjegyet ugyan nem osztogatott a vasárnapi Super Bowl előtt, de a bérletesek részt vehettek egy sorsoláson. Akiknek a nevét kihúzták, 850-1250 dollár közötti áron vásárolhatott belépőt a döntőre.

teljes bejegyzés

Mennyibe kerül elmenni a Super Bowlra?

2013. február 3., 09:56 Módosítva: 2015.05.11 05:45
242

Belépő - 258 ezer forint

A Google a "super bowl tickets" keresőkifejezésre tucatnyi oldalt ajánl, amelyek sporteseményekre árulnak jegyeket. A legmegbízhatóbbnak tartott jegyüzéroldal, a Stubhub 1200 dollárért adja a legolcsóbb belépőt (16. sor a stadion legfelső szintjén, a pályától a lehető legmesszebb levő, annak éppen a sarkára néző szektorban), a legdrágábbat pedig 13 250-ért, ez a harmadik sorban van, közvetlenül a pálya mellett, a 49ers oldalán, nagyjából középen. A Tiqiq-n 1300 és 11500 között ajánlanak jegyet, és hasonló árakat hoz a Gotickets is. Az Ebayt, Craigslistet inkább nagy ívben elkerültük, nehogy úgy járjunk, mint az idei szezon legpechesebb 49ers-rajongója, aki az apróhirdetési oldalon vett 5900 dollárért jegyet, de csak egy "hajrá Ravens" feliratú cetlit kapott. A jegy tehát 258 ezer és 2,85 millió forint között elérhető, bár szakértők az ajánlják, ha van idegzetünk várni az utolsó pillanatig, komoly árengedményeket kaphatunk el.

teljes bejegyzés

Super Bowl: gyűlölet vár az NFL-vezérre

2013. február 2., 20:23 Módosítva: 2015.05.11 05:47
2

Tizedszer rendezik New Orleansban a Super Bowlt, a helyi lakosok még soha nem voltak annyira csalódottak, mint most.

teljes bejegyzés

Utálja a róla készült Oscar-díjas filmet

2013. február 2., 16:46 Módosítva: 2015.05.11 05:45
83

A Baltimore Ravens-védő Michael Oher életéből könyv és mozifilm is készült néhány évvel ezelőtt, a Szív bajnokai című mozinak köszönhetően ismerte meg a fél világ.

teljes bejegyzés

Már nem csak testvérharc, apa-fia háború is

2013. február 2., 12:21 Módosítva: 2015.04.29 17:01

jayharb.jpgJay Harbaugh apjával, itt még 49ers-szerelésben

Újabb front nyílt a Harbaugh-családban a vasárnapi Super Bowl előtt, beszállt a meccsbe a harmadik generáció is. 

A 49ers-edző Jim Harbaugh legidősebb fia, Jay gyakornok-edzőként lesz ott a döntőben, de nem az apja oldalán. A család legifjabb trénere ugyanis nagybátyjához, a Ravens-edző John Harbaugh-hoz szegődött, hogy tapasztalatokat szerezzen.  

Jim Harbaugh egyáltalán nem haragszik, sőt. „Büszke vagyok Jayre, mert azt csinálja, amit szeret. Jonhtól, aki felvette, azt hallom, hogy nagyszerű munkát végez. A héten egyáltalán nem beszéltünk, csak néhány sms-t küldtem neki, nem akarom, hogy az emberek azt gondolják, hogy kibeszéljük a döntőt. Sokat jelent nekem, hogy jó munkát végez" - mondta a San Francisco-i edző az LA Times-nak. Hozzátette, bátyjának is hálás, amiért bevette Jayt a csapatba.

A családon belül a harmadik edzőgeneráció képviselője a videós elemző csapatban és az erőnléti teamben dolgozik gyakornokként. A hagyományt még nagyapja, Jack Harbaugh indította el, aki negyven évig edzősködött egyetemi csapatoknál. 

Nem viszik a Bowlra a kövér cheerleadert

2013. február 1., 23:51 Módosítva: 2015.05.11 05:45
255

A Baltimore Ravens cheerleadere nem szurkolhat a pálya a szélén a vasárnapi NFL-döntőben, úgy gondolja, azért, mert a klub szerint túlsúlyos.

teljes bejegyzés

Csak a szülők gyűlölik az évtized sztoriját

2013. február 1., 12:51 Módosítva: 2015.05.11 05:47
232

A család, ahol minden az amerikaifutballról szól

„Azt hiszem, ez áldás és átok is egyben. Egy áldás, mert a testvérem csapata döntős. Ráadásul voltam a Ravens játékosa, tisztelem a klubot. Sok embert ismerek onnan, nagyra tartom őket. Egyszerűen örülök, hogy mindketten eljutottunk idáig. Átok is ez a döntő, mert csak két edző harcáról szól a média, és nem a játékosokról. Minden alkalommal, amikor Johnról és rólam beszélnek, kevesebb szó esik a futballistákról. Ők harcolnak a pályán, róluk kellene szólnia a döntőnek” – mondta a 49ers edzője, Jim Harbaugh, a győztes konferenciadöntő után pár nappal, majd hozzátette, mindketten a lehető legkevesebbet fognak nyilatkozni ezzel a különleges helyzetről, nem is nagyon lesz idejük arra, hogy megvitassák egymással a rájuk váró Super Bowlt.

teljes bejegyzés

Így énekel Beyoncét egy 110 kilós NFL-es

2013. január 31., 14:24 Módosítva: 2015.04.29 17:01

beyonce.jpg

A Ravens rettegett védője, Terrel Suggs háttértáncos lenne Beyoncé mögött, a falconsos William Moore-t az énekesnő teste is ámulatba ejti, a 49ers tight end Vernon Davis pedig kívülről tudja az összes slágert. 

A vasárnapi Super Bowl szünetében Beyoncé énekel majd a félidei Half Time Show-ban, ezért a liga játékosait  kifaggatták a témával kapcsolatban. Kiderült a legtöbben odavannak harmincegyéves sztárért és a lágy dallamokért, többen el is énekelték kedvenc dalukat. Ez a cardinalsos Daryl Washington ment a legjobban, Davis pedig inkább letagadt volna az egészet. 

Én vagyok a legjobb elkapó, aki valaha élt

2013. január 30., 17:14 Módosítva: 2015.04.29 17:01

randymoss.jpg

Médianap volt tegnap New Orleansban a Super Bowl beharangozójaként, ment a cirkusz, Randy Moss is mondott nagyokat, például elhelyezte magát az NFL-történelemben.

„Most, hogy idősebb vagyok, azt hiszem, kijelenthetem, hogy én vagyok a valaha élt legjobb elkapó. Ez az év nem volt az igazi számomra, aztán a visszavonulásom miatt is kihagytam, és a Raidersnél sem ment jól egy idényben. Nekem nem számítanak a számok, az számít, amit a pályán elérek. Tényleg azt hiszem, hogy én vagyok a legjobb elkapó ennek a sportágnak a történetében" - jelentette ki a harmincötéves 49ers-játékos.

Arra a felvetésre, hogy az örökranglistát vezető Jerry Rice yardjainak közelébe sem ér, csak annyit mondott, hasonlítsák össze kettejük eredményeit. Az NFL-nél ezt meg is tették. Rice hat szezonnal többet játszott, mint Moss és hétezer yarddal több elkapása van. Rice 1549 elkapást jegyzett karrierje során, Moss 982-t. Rice vezet elkapott touchdownokban (197-157) és 100 yard fölött zárt meccsekben is (76-64). Jerry Rice háromszoros Super Bow-győztes, Moss eddig egyet sem nyert. 

A Ravens már megnyerte a Super Bowlt

2013. január 29., 14:44 Módosítva: 2015.04.29 17:01

madden13.jpg

A Baltimore Ravens egy drámai meccsen 27-24-re megveri a San Francisco 49erst a vasárnap éjszakai Super Bowlon. Az Electronic Arts idén is szimulálta a nagy döntőt évente megjelenő amerikaifutball videojátékával, a Maddennel. A szimulált meccs szerint tizenhét másodperccel a vége előtt előbb Ray Lewis földre viszi Colin Kaepernick 49ers irányítót, majd az utolsó nagy passzt Ed  Reed szedi le, ezzel győztes a Ravens.

Az aktuális Madden-játék az elmúlt kilenc évben hétszer sikeresen tippelte meg a Super Bowl-győztestét, tavaly a Giants győzelmét jósolta, be is jött. 

Zombi lett az egykori NFL-sztárból

2013. január 29., 09:10 Módosítva: 2015.04.29 17:01

wardzombi.jpg

Kép: Pittsburgh Gazette

A Pittsburgh Steelers tavaly visszavonult elkapója, Hines Ward az AMC-n futó népszerű zombis sorozatban kapott vendégszerepet, foszladozó élőhalott lesz. A Walking Dead-szerep úgy csúszott be Wardnak, hogy a széria egyik szereplőjével, a T-Dogot alakító IronE Singletonnal együtt játszottak az egyetemen, a Georgia Bulldogsban voltak csapattársak. 

„Már a smink elkészítése is jó móka volt, meg is ijedtem magamtól, amikor belenéztem a tükörbe. A műsor népszerű, úgy gondoltam remekül fogom magam érezni, úgyhogy jöttem. Marhára élveztem az egészet" - mondta Ward a Pittsburgh Gazette-nek. A korábbi játékos a februrár 10-én műsorra kerülő részben vendégszerepel, a fenti képen látható zombit kell majd keresni. 

Ward tizenhárom éven volt a Steelers elkapója, kétszeres Super Bowl-győztes, és gyakorilatilag az összes wide receiver-rekordot ő jegyzi a klubnál. Visszavonulása óta az NBC szakkommentátora. 

Ütötték-verték egymást a Pro Bowl nézői

2013. január 28., 21:24 Módosítva: 2015.04.29 17:01

probowlfun.jpg

Nézőből nem volt sok a hétfő hajnali Pro Bowlon, de akik már ott voltak, azok legalább összeverték egymást. A lent látható videót a lelátón vették fel, a 25. másodperctől egy Andre Johnson mezes férfi ütlegelni kezd egy másikat, egy vöröspólós segít neki, miközben egy Tebow-dresszes ember gyorsan arrébb megy, nehogy baja legyen. Valaki Favre mezben megpróbál beavatkozni, de sikertelenül, majd egy nőt bedarálnak, az Aaron Brooks-mezt viselő férfi pedig bedobja a pályára a lendületből érkező erősítést. A meccs közben áll, a pálya szélén a teljes AFC-különítmény figyeli a történéseket, a balhét kirobbantó férfit pedig már bilincselik. A szájkarate még egy darabig folytatódik, aztán a rendőrök rendet tesznek. 

Vérben úszva érvelt a Pro Bowl mellett

2013. január 28., 13:06 Módosítva: 2015.04.29 17:01

jjwattver.JPG

Hatott Roger Goodell fenyegetése, a játékosok valamivel komolyabban vették az idei Pro Bowlt, bár a baromkodás most sem maradt el. A meccs előtt Peyton Manning beszélt a résztvevők fejével, volt, aki szerint ez hatott mindenkire. 

„Peyton mondott néhány dolgot, amit a srácok magukra vettek" - nyilatkozta a pálya mellett Adrian Peterson, akivel egyetértett a Giants elkapója, Victo Cruz is. „Olyan volt, mint egy igazi meccs, az emberek ütköztek, nem féltették magukat. Úgy érzem magam, mintha egy teljes meccset végigjátszottam volna" - mondta Cruz. 

A Broncos cornerback Champ Bailey szerint a liga vezetői is azt láthatták, amit szerettek volna. „Egyértelműen jobb volt, mint a legutóbbi kettő. Az NFL vezetői pont ezt akarták látni". 

A legmeggyőzőbben J.J. Watt, a Texans-védője érvelt, aki vérző ujjal, és összevérzett mezben annyit mondott a pálya szélén, „Nézze, komisszár, keményen játszunk". 

A Pro Bowlt 62-35-re nyerte az NFC. Egyelőre nem tudni, mi lesz a rendezvény sorsa, a liga várhatóan tavasszal dönt majd az ügyben, a futballisták egyértelművé tették, ők akarják a dolgot.  

Idén is elszabadult a hülyeség a Pro Bowlon

2013. január 28., 11:36 Módosítva: 2015.05.11 05:48
12

A Pro Bowlon volt, aki sarkazott és olyan is, aki átállt az ellenfélhez.

teljes bejegyzés

Már Obama is a fejsérülések miatt aggódik

2013. január 27., 14:28 Módosítva: 2015.04.29 17:01

obamafoci.jpg

Nemrég kiderült, hogy a tavaly öngyilkos lett Junior Seau is olyan degeneratív betegségben szenvedett, amit az utóbbi években számos korábbi futballistánál megállapítottak. A fejsérülések ügyében, most Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is felszólalt. 

„Nagy futballőrült vagyok, de azt kell, hogy mondjam, ha lenne egy fiam, aki játszani akar, akkor sokáig gondolkodnék azon, hogy megengedjem-e neki. Mi, sportkedvelők valószínűleg hosszasan vitatkoznánk azon, hogy szükséges-e csökkenteni az erőszakot a játékban. Lehet, hogy a játék kevésbé lenne izgalmas, de a sportolók szempontjából sokkal jobb lenne" - idézi a novemberben újraválasztott elnököt a New Republic. 

Obama az NFL-es játékosoknál is jobban aggódik az egyetemista futballistákért. „A profiknak van szakszervezetük, felnőtt emberek, felelősségteljes döntéseket tudnak hozni, és kompenzálják őket a sérülésekért. Viszont gyakran hallani, hogy az egyetemista játékosok ugyanolyan sérüléseket szenvednek el, de nem áll mögöttük senki. Azt szeretném, ha az NCAA foglalkozna ezzel a problémával" - üzent Obama.

Roger Goodell NFL-komisszár és a liga vezetése az elmúlt években több olyan szabálymódosítást hozott, amely a játékosok testi épségét igyekszik védeni, de a rajongók és a futballisták sem fogadták ezeket örömmel. Könnyen lehet azonban, hogy a jövőben újabb változtatások is születhetnek, ha a politikai nyomás növekszik. 

Elkészült Brady vizesárkos álomvillája

2013. január 25., 11:15 Módosítva: 2015.04.29 17:01

bradyvilla.jpg

A New England Patriots-irányító Tom Brady a kaliforniai Los Angelesben húzta fel húszmilliódolláros új villáját, ahova a visszavonulás után akár végleg letelepedhet családjával, de akár már most is elvonulhat szomorkodni a kétezer négyzetméteres birodalomba, miután a múlt héten a Patriots kikapott a Ravenstől, és lemaradt a Super Bowlról. 

A beruházásra volt keret, Brady 2010-ben kötött négyéves, 72 millió dolláros szerződést a Patriotsszal, felesége pedig a szupermodell Giselle Bündchen. 

A három év alatt felújított villát vizesárok veszi körbe, hogy vissza lehessen verni az ostromló Ray Lewist, van egy óriási medencéje, focipálya nagyságú kertje, a házaspár három gyereke pedig egy saját játszóteret is kapott. 

Brady bocsánatot kért a rúgásért

2013. január 23., 14:31 Módosítva: 2015.04.29 17:01

bradyrugas.JPG

A vasárnapi Ravens-Patriots konferenciadöntőn egy becsúszásnál Tom Brady megrúgta a Ravens-védő Ed Reedet, amiért a baltimore-iak berágtak rá. Brady jófiú volt, és másnap bocsánatot kért Reedtől. 

„Beszéltünk nemrég telefonon. Ő keresett meg engem, küldött egy üzenetet, de nem tudtam válaszolni rá, úgyhogy inkább felhívtam. Megbeszéltük a dolgot, mondtam neki, hogy minden rendben" - mondta Reed a baltimore-i WJZ-FM-nek. 

A Ravens-védő biztos benne, hogy Brady nem akart sérülést okozni. „Egy kicsit még sajog a lábam, de már jobban érzem magam. Az irányítók ilyenkor nehéz helyzetben vannak, megértem őt is, meg kellett védenie magát. Nagy játékos, tisztelem, amit elért, és tudom, hogy nem alattomos" - tette hozzá Reed. 

A Ravens-játékosnak van ideje regenerálódni, a hétvégén Pro Bowl-meccset rendeznek, ezután jön majd csak a Super Bowl február 3-án. 

Az eltiltásnak vége, visszatért a Saints edzője

2013. január 23., 11:18 Módosítva: 2015.04.29 17:01

payton.jpg

A tavaly márciusban kibukott Bounty-botrány miatt súlyos büntetést kapott Sean Payton újra munkába állhat, miután Roger Goodell NFL-komisszár tegnap este megszüntette az edző eltiltását, két héttel a szezon vége előtt. 

„Tisztában vagyok azzal, hogy olyan hibákat követtem el, amelyek megsértették a liga szabályait. Biztosítottam a komisszárt, hogy sokkal óvatosabb leszek a jövőben" - írta Payton közleményében. 

„Sean elismerte a felelősségét, és megígérte, hogy ő, a stábja és a játékosai is az NFL szabályainak megfelelően dolgoznak majd. Belátta, hogy edzőként kiemelt feladata, hogy biztosítsa a játékosok biztonságát" - mondta Goodell az eltiltás megszüntetése után.

A botrány miatt a Saintset 500 ezer dollárra vágták meg, Paytont az egész szezonra elmeszelték, segédedzőjét, Joe Vittet hat, a New Orleans-iak igazgatóját, Michael Loomist pedig nyolc mérkőzésre tiltották el. Két játékost, Jonathan Vilmát és Will Smitht is megbüntették, eltiltást kaptak. Payton szerződését azóta meghosszabbították, újabb öt évre lesz a Saints vezetőedzője. 

Na kit sackelt először Ray Lewis az NFL-ben?

2013. január 22., 16:54 Módosítva: 2015.04.29 17:01

harbaughjimqb.JPG

Vicces adatot ásott felszínre a CBS Sports a közelgő Super Bowl kapcsán. 1996 októberében az Indianapolis Colts a Baltimore Ravensszel játszott az alapszakaszban. A Ravensnél mindössze hatodik meccsén lépett pályára az első körben draftolt újonc, Ray Lewis, a Coltsnál pedig a 33 éves Jim Harbaugh volt az irányító. A quarterbacket a meccsen földre vitte az elsőéves Ravens-védő, a profik között ez volt az első sackje. A meccset a Colts nyerte 26-21-re. 

Tizenhét évvel később a februári Super Bowlban találkoznak ismét. Lewisnak ez lesz az utolsó mérkőzése játékosként, Harbaugh pedig edzőként először irányíthat csapatot a döntőben, ráadásul testvére, John ellen. 

Lewis és a 49ers-edző egyébként csapattársak is voltak egy ideig, az 1998-as szezont ugyanis a Ravensben húzta le Harbaugh, aki a következő évben tovább is állt, és a San Diego Chargershez szerződött. 

Gyilkosozzák Phelps példaképét

2013. január 22., 15:45 Módosítva: 2015.05.11 05:55
54

Hétfő hajnalban az NFL konferenciadöntőjében a Baltimore Ravens megverte a New England Patriotsot, így ők játszanak a másik döntőn nyertes San Francisco 49ersszel a Super Bowlban. A Patritos elkapójának, Wes Welkernek a felesége nehezen viselte a történteket.

teljes bejegyzés

18 év után Super Bowlban a San Francisco

2013. január 21., 04:30 Módosítva: 2015.05.11 05:56

Az NFL egyik legnagyobb múltú csapata a Baltimore Ravensszel találkozik a döntőben, ahol  testvérharc lesz.

teljes bejegyzés

Már a Super Bowlért küzdenek

2013. január 20., 20:42 Módosítva: 2015.05.11 05:57
31

18 év után egy 25 éves viheti Super Bowlig a San Francisco 49erst. Éjjel jön a Patriots és Meskó Zoltán. NFL-konferenciadöntők, online.

Super Bowl jön vagy a nyugdíj

2013. január 20., 11:51 Módosítva: 2015.05.11 05:57

Vasárnap este kilenctől a San Francisco 49ers az Atlanta Falcons ellen, hétfő hajnalban a New England Patriots pedig ismét a Baltimore Ravens ellen küzd meg a Super Bowlba jutásért, ahol akár két veterán is összecsaphat, mielőtt visszavonul. Két hét maradt a szezonból.

teljes bejegyzés

Rovatok