Index Vakbarát Hírportál

Egy éve üldözi az elrontott mezőnygól a rúgót

2013. január 19., 18:35 Módosítva: 2015.04.29 17:01

cundiff.jpg

A Baltimore Ravens hányattatott sorsú ex-rúgójának, Billy Cundiffnak a kálváriája tovább folytatódik, hiszen fél éven belül a harmadik csapat teszi lapátra szegényt.

Augusztusban a Ravenstől kellett távoznia, ahol az újonc Justin Tuckert nevezték ki a csapat kezdő rúgójának. Pár nappal később a Washington Redskins igazolta le, de nem sokkal később ők is elbocsátották, helyét pedig átadták a szintén rookie Kai Forbathnak, aki be is vált. Cundiffot legutoljára a szép Super Bowl-reményekkel bíró San Francisco 49ers szerződtette le, de a rúgó mindössze alig több, mint két hetet töltött Jim Harbaugh csapatánál.

Az 1980-ban született BIlly Cundiff összesen tizenegy NFL-csapatban játszott hosszabb-rövidebbb ideig. Pályafutásának legemlékezetesebb pontja valószínűleg most már mindörökké az marad, ahogy a 2012-es AFC-csoportdöntőn a Ravens soraiban játszva elhibázta a hosszabbítást jelentő mezőnygólkísérletet a Patriots ellen. Facebook-oldalának tanúsága szerint a Ravens-drukkerek ezt a mai napig nem felejtették el neki, és még egy évvel az ominózus eset után is előszeretettel trollkodják szét Cundiff profiloldalát.

Mi a vonzó egy NFL-játékosnak Los Angelesben?

2013. január 19., 10:41 Módosítva: 2015.04.29 17:01

losangelesstadion2(1).jpg

A St. Lous Rams elkapója, Steve Smith szerint a csapatnál mindenki ráizgult arra a lehetőségre, hogy egy esetleges költözés estén Los Angelesben játszhatnának. A szezon előtt több NFL-es csapatot is hírbe hoztak a kaliforniai nagyvárossal, ahol egy hetvenezres aréna épül, ami 2016-ra készül el, és otthont adhatna egy klubnak. A metropoliszban a Raiders 1994-es távozása óta nincs NFL-jelenlét. 

„Egész szezonban arról beszéltünk, milyen lenne Los Angelesben játszani. Edzés után lóghatnánk a városban, az idő pedig mindig szép. Nagyon vonzó város. A sok ember, a hírességek, és a hírnév, ami azzal járna, hogy Los Angelesben futballozunk, klubok, éttermek, ruhák" - áradozott Smith Blogs with Balls beszélgetésen.

St. Louis, ahol jelenleg a Rams székel egy háromszázezres város Missouri államban, a telek cudarak, tavasszal soakt esik, és ezek szerint jó éttermek, klubok sincsenek a közelben, a ruhákról nem is beszélve. Érezzük át Steve Smith helyzetét. 

Kamu sportsztorin sírt egész Amerika

2013. január 17., 16:37 Módosítva: 2015.05.12 00:00
18

Amerika szívét törte össze az egyetemi amerikaifutball egyik sztárjának, Manti T'eónak a története. A játékos egy napon vesztette el a nagyanyját és leukémiás barátnőjét is, mégis pályára lépett, és nyert, kis híján a szezon legjobb játékosának választották. Kiderült, a barátnő nem is létezett, T'eót átverték, karrierjét is befolyásolhatja a hoax.

teljes bejegyzés

Belesérült a denveri polgármester a Broncos vereségébe

2013. január 16., 12:50 Módosítva: 2015.04.29 17:01

hancock.jpg

A város első embere, Michael Hancock a szombati elődöntő előtt kötött fogadást a Baltimore-i polgármesterrel, Stephanie Rawling-Blake-kel, amit csapata veresége után elbukott. Hancock azt ígérte, ha a Broncos kiesik, akkor előadja Ray Lewis jól ismert örömtáncát, és egy jó adag marhahúst is küld kollégájának.

A tánc részét azonban egy ideig egészen biztosan nem sikerül teljesíteni a fogadásnak, a polgármester sajtósa szerint ugyanis azt közölte kedden, hogy Hancock megsérült, miközben Ray Lewis-táncmozdulatait igyekezett gyakorolni. 

Ha egyébként a Broncos nyert volna, akkor, a baltimore-i polgármester tengerikajával lepte volna meg Hancockot. Ray Lewis rituáléját még legalább egyszer láthatjuk, mielőtt a szezon végén visszavonul, vasárnap éjjel a Ravens a New England Patritos ellen játszik a konferenciadöntőben. 

Ittas volt a Chiefs-játékos, amikor megölte magát

2013. január 14., 21:15 Módosítva: 2015.04.29 17:01

belcher.jpg

A Kansas City Star információi szerint a decemberben öngyilkos lett Kansas City Chiefs-játékos, Jovan Belcher részeg volt, amikor megölte magát a klub edzőközpontjában edzői szeme láttára. Belcher nem sokkal korábban kilenc lövéssel végzett barátnőjével. 

A boncolásból kiderült, hogy Belcher véralkoholszintje, 1,7 ezrelék volt, amikor meghalt. Ez az alkoholszint kétszerese annak, ami az államban vezetés mellett engedélyezett. Meggyilkolt barátnője nem fogyasztott alkoholt a tragikus eset előtt, drogokat egyikük szervezetében sem mutattak ki. 

Belchert öt órával a gyilkosság két rendőrjárőr találta meg a belvárosban, autójában aludt, amikor felébredt zavart volt, de a rendőrök jelentése szerint néhány perccel később már tisztán, érthetően beszélt, és nem érezték rajta, hogy alkoholt fogyasztott volna. Ha Belcher nem közvetlenül a gyilkosság vagy az öngyilkosság előtt ivott, akkor az alkoholszintje sokkal magasabb is lehetett korábban, de ez már csak spekuláció. 

Minden idők legnagyobb NFL-hétvégéje

2013. január 14., 12:28 Módosítva: 2015.05.12 00:20
197

Négy olyan mérkőzést játszottak az NFL hétvégi rájátszásában, amiben minden benne volt, amiért lehet szeretni ezt a sportágat. Személyes drámák, óriási fordítások, hosszabbítások, zseniális egyéni teljesítmények. A liga honlapja nem véletlenül nevezte az NFL legnagyszerűbb hétvégéjének a rájátszás elődöntőit.

teljes bejegyzés

Bombáival tűnt ki a magyar rúgó

2013. január 14., 10:11 Módosítva: 2015.05.12 00:20
32

Az NFL vasárnap éjszakai elődöntőjében a New England Patriots az alapszakaszban remeklő Houston Texanst fogadta. A hazaiknál a magyar származású Meskó Zoltán teljesítményére is felfigyeltek.

teljes bejegyzés

A filmekben szoktak így meccset nyerni

2013. január 13., 23:30 Módosítva: 2015.05.12 00:20
13

Az NFL rájátszásának elődöntőjében a Seattle Seahawks húszpontos hátrányt dolgozott le az Atlanta Falcons ellen. A meccs őrült hajrájában kétszer is megfordult az eredmény.

teljes bejegyzés

Tebow bátyja ujjongott, miután Manningék kiestek

2013. január 13., 16:33 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Denver Broncos tegnap esti hosszabbításos veresége után borítékolhatóan az összes denveri lakos telesírta a kispárnáját, egyvalakit kivéve, aki nem más, mint Peter Tebow, Tim Tebow bátyja. Az idősebbik Tebow-fiú láthatóan még mindig nagyon be van rágva a coloradói csapatra, akik, miután öccse tavaly a rájátszásba vezette őket, hálátlanul kirúgták Tim Tebow-t, hogy a helyére beállítsák az Indianapolis Colts legendáját, Peyton Manninget.

Az öccséhez hasonlóan vallásosnak tűnő Peter Tebow (You can have this whole world, just give me Jesus – olvasható a profiloldalán), először egy Manning-sack fölött lelkendezett egyet Twitteren, majd később kifejtette, hogy véleménye szerint ő az egyetlen denveri, aki örül annak, hogy kikapott a Broncos.

petertebow.jpg

A rájátszás legnagyobb pillanata a pályán kívül volt

2013. január 13., 10:10 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Denver Broncos és a Baltimore Ravens legendásat harcolt egymással a rájátszás elődöntőjében szombat éjjel, a drámai meccset végül a 38-35-re a baltimore-iak húzták be. A Ravens-győzelemnek köszönhetően még nem ért véget a védőlegenda Ray Lewis pályafutása, aki a szezon végén visszavonul, jövő héten a Super Bowlért harcolhat. A 37 éves játékos a meccs után önkívületben nyilatkozott, és kiemelte nagy dolog, hogy Manning ellen nyerni tudtak.

Az elismeréssel a másik nagy öreg, Peyton Manning sem maradt adós, másfél órával az elvesztett mérkőzés után megvárta Lewist, hogy gratulálhasson neki. A két legenda talpig öltönyben vitatta meg a történéseket, miközben Peyton kisfia az öltözőben garázdálkodott. A képet a Ravens egyik embere tette közzé, nehéz elhinni, hogy a derék emberek nem sokkal korábban még a pályán gyúrták egymást, a brutálisakat szerelő Lewis például sokkal inkább emlékeztet egy fizikaprofesszorra.

manninglewis.jpg

Feledhetetlen lett az NFL-legendák harca

2013. január 13., 08:33 Módosítva: 2015.05.12 00:20
86

Denverben két veterán, a tavaly teljes szezont kihagyó Peyton Manning és a szezon végén visszavonuló védőlegenda, Ray Lewis találkozott a Broncos–Ravens meccsen. San Franciscóban egy irányító terrorizálta futásaival az ellenfél védelmét.

teljes bejegyzés

Itt a szezon All Pro csapata

2013. január 12., 21:14 Módosítva: 2015.04.29 17:01

adrian_peterson.jpg

Adrian Peterson és J.J. Watt volt az AP hírügynökség All Pro szavazásának sztárja, a Vikings futóját és a Texans védőjét egyaránt a maximális, ötven szavazattal választották be a szakértők az év csapatába. Egyetlen szavazaton múlt, hogy Calvin Megatron Johnson ne legyen ötvenes, a korábbi játékos, Tim Ryan nem adta neki a voksát. Az első csapat irányítója a remek szezont maga mögött tudó Peyton Manning lett, de nem ő az egyetlen veterán, aki befért az az All Pro-válogatottba, ott van a falconsos Tony Gonzales is. 

Manning egyébként utcahosszal nyert, negyvenhárman szavazták rá, mögötte Rodgerst négyen, Bradyt hárman látták a legjobbnak a  2012-es szezonban. 

teljes bejegyzés

Tebow már Jacksonville-ben sem kell

2013. január 11., 17:14 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tebow2.jpg

A New York Jetsnél leginkább csak a kispadot melegítő Tim Tebow tovább járja a kárhozat útját. A klubnál valószínűleg szélnek eresztik az irányítót idény végén, és úgy tűnt, hogy korábbi otthona, Jacksonville fogadja majd be, ahol középiskolásként elkezdte karrierjét. 

A legfrissebb hírek szerint azonban Tebow nem lesz a Jacksonville Jaguars játékosa, ott ugyanis nem tartanak rá igényt. Az ítéletet az új igazgató, David Caldwell mondta ki. „Nem látok rá esélyt, hogy a Jaguarshoz kerüljön, még akkor sem, ha a Jets elengedi" - jelentette ki Caldwell, akinek a munkájába a tulajdonos, Shad Khan sem fog beleszólni. Azt mondta, nem az ő tiszte dönteni, az edzők és az igazgatók kompetensek a keret kialakításában.

Tebow előtt tehát újabb kapu zárult be. Korábban már a kanadai ligát is emlegették vele kapcsolatban, mint menekülési útvonalat, de Joe Theismann korábbi Super Bowl-győztes irányító szerint esélye sem lenne a passzorientált ligában. 

Agysérüléssel kezelik a magyar NFL-legendát

2013. január 11., 12:28 Módosítva: 2015.04.29 17:01

kosar_1.jpg

Agysérüléssel kezelik Bernie Kosart, a Cleveland Browns egykori, magyar származású irányítóját. Kosar egy hónapja került a lapok címoldalára azzal, hogy egy interjúban nettó hülyeségeket beszélt, teljesen úgy, mintha nagyon részeg lett volna. Az egykori irányító az interjú után pár nappal még azt mondta, hogy nem volt ittas és nem is beteg, azóta viszont kiderült, hogy az elégtelen agyi vérkeringése miatt kezelésen vesz részt. Egy hónap alatt tizenöt alkalommal látogatott meg egy klinikát. 

Kosar elmondta, hogy amióta kezelés alatt áll, azóta képes éjszakánként altatók nélkül aludni, és megszűntek a rosszullétei, a fejfájása és a fülzúgása is. „Kicsit szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban, de amióta tart a kúra, sokkal jobban érzem magam” – vallotta nemrég az egykori irányító, aki 1985-től 1993-ig játszott Cleveland Browns soraiban, és a Dallas Cowboys játékosaként egy Super Bowl-gyűrűt is szerzett.

Az egykori irányító azzal is tisztában van, sok korábbi játékos van hozzá hasonló helyzetben. „Több száz, ha nem ezer olyan srác van, aki hasonló fájdalmaktól szenved, mint én. Azt hiszem, nagyon sokan közülük kezdik elveszíteni a reményt. Erről a gyógymódról nagyon kevesen tudnak, én is nehezen találtam meg. Remélem mindannyian találnak módot a gyógyulásra, és nem kell fájdalomban és depresszióban leélni az életüket" - idézi Kosart a Cleveland.com 

Ütközései miatt ölte meg magát az NFL-es?

2013. január 11., 11:29 Módosítva: 2015.05.12 00:30
104

Az idegrendszer degeneratív betegségét mutatták ki egy tavaly elhunyt korábbi NFL-játékosnál, Junior Seau-nál. Az amerikaifutballista családja szerint az eredmény fontos, segíthet másokon. A ligát négyezer korábbi NFL-es perli hasonló okokból.

teljes bejegyzés

Súlyos a sérülése az NFL idei szenzációjának

2013. január 9., 11:25 Módosítva: 2015.04.29 17:01

griffin_1.jpg

A Washington Redskinst a rájátszásba vezető, a tavalyi drafton másodikként elkelő Robert Griffin III irányító térdsérülése a hírek szerint akár a következő szezonjába is kerülhet. A vizsgálatok szerint Griffin külső oldalszalag-szakadást szenvedett, és az sincs kizárva, hogy az elülső keresztszalagja is komolyan károsodott. Felépülésének idejét pedig momentán hat-nyolc hónapra saccolják az orvosai. A legrosszabb forgatókönyv tehát az is lehet, hogy Griffin csak az alapszakasz elejére térhet vissza a Redskins élére, kihagyva ezzel a nyári edzőtáborokat.

A fiatal irányító a szezon során többször is megsérült. Az Atlanta Falcons ellen játszva agyrázkódást, míg a Baltimore Ravens-Washington Redskins meccsen térdsérülést szenvedett, ráadásul egyetemista korában, 2009-ben már átesett egy keresztszalag-szakadáson. Mike Shanahant, a Redskins edzőjét nagyon sokan kritizálták azért, mert a Seattle elleni wild card-meccsen a jól láthatóan sérült, és nehezen mozgó Griffint nem hozta le korábban a pályáról, csak miután a fiatal irányító összeesett. Az edző azzal védekezett, hogy egyrészt Griffin maga mondta neki, hogy képes tovább játszani, másrészt a kiesését okozó sérülést a játékos az összeesését megelőző playben szenvedte el.

A térdszalag-szakadás az amerikaifocisták egyik legádázabb ellensége. A Minnesota Vikings 1999-ben, az első körben draftolt irányítója, az óriási tehetségként induló Daunte Culpepper is hasonló sérülést szenvedett el a  2005-ös szezonjában, és ugyan felépülése után még néhány évig sodródott különböző NFL-csapatok közt, korábbi formáját sohasem tudta visszanyerni.

Rashard Mendenhall, a Pittsburgh Steelers running backje is hasonló sérüléssel dőlt ki a tavalyi rájátszások előtt, az idei szezont kimondottan gyenge formában játszotta végig, már amikor nem ült épp a kispadon. A Minnesota Vikings running backje, Adrian Peterson viszont, aki tavaly szenvedett hasonló balesetet, idén csúcsformában játszott. 

Az Alabama mészárolt a BCS-döntőben

2013. január 8., 09:55 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tidenotre.jpg

A szoros meccset jósló várakozásokkal ellentétben az Alabama Crimson Tide brutális fölénnyel, 42-14-re győzte le a tengerentúli egyetemi csapatok bajnokságban a veretlen szezont záró, a BCS-ranglistán első helyen kiemelt Notre Dame Fighting Irish csapatát.

Utóbbiak ugyan az alapszakaszban mindenkit megvertek, akit lehetett, és Manti Te'o személyében egy klasszis, Heisman-aspiráns linebackert is a soraik között tudhattak – a trófeát végül a papírforma szerint az Aggies-irányító, Johnny Manziel nyerte –, mégsem bírtak a másodikként kiemelt, egyetlen vereségét épp az Aggiestől elszenvedő Alabama Crimson Tide-dal.

A Notre Dame csapata ugyanis hiába védekezett az egész alapszakaszban kiválóan a futójáték ellen, mégsem bírt a játékát elsősorban az Eddie Lacy és T.J. Yeldon running backekre építő Alabamával. A tuscalosai csapat az első két negyedben 28 pontot szerzett: ebből Eddie Lacy két, T.J. Yeldon és Michael Williams pedig egy-egy touchdownt produkált. A Notre Dame ezenközben semmit nem tudott kezdeni a brutális Alabama-védelemmel.

A harmadik negyedben már 35-0-ra is vezetett a Crimson Tide, amelyből Lacy összesen 140 yarddal zárta a meccset, ezzel ő lett a döntő legértékesebb játékosa. Az ellenállhatatlan alabamai csapata az elmúlt négy évben harmadjára húzta be a nemzeti címet, Nick Saban edzőnek pedig ez volt a negyedik címe, 2003-ban nyerte az elsőt az LSU-val, a többit már a Bama edzőjeként.

21 letartóztatás a Green Bay győzelme után

2013. január 7., 18:39 Módosítva: 2015.04.29 17:01

packersfans2.jpg

Hiába a félidőben elzárt sörcsapok, a szombat esti Green Bay Packers-Minnesota Wild Card-meccs előtt, közben és után a helyi hatóságok összesen huszonegy embert tartóztattak le, ezzel megdőlt az idei szezon rekordja - írja a Green Bay Gazzette. 

A lajstrom változatos. Vandalizmus, birtokháborítás, tettlegesség, ellenállás a hatóságoknak, drog birtoklása és fiatalkorú alkoholfogyasztás szerepel a vádak között, a rendfenntartó erőknek tehát mozgalmas estéjük volt a Lambeau Field környékén. A meccset egyébként a Packers viszonylag simán nyerte 24-10-re, a csapat a következő fordulóban a San Francisco 49ers ellen fog játszani. 

Az idei szezonban a legtöbb embert a Detroit Lions elleni meccsen kellett elvinni még december elején, akkor tizennyolcan húzták ki a gyufát. 

Fájdalmas vége a washingtoni csodának

2013. január 7., 09:32 Módosítva: 2015.05.12 00:45
3

Az NFL Wild Card-hétvége baltimore-i meccse legalább annyira egy veteránról szólt, mint a továbbjutásról. Washingtonban az újonc-sztár sérülése döntötte el a találkozót.

teljes bejegyzés

Annyira rosszul játszott, hogy meghekkelték Wiki-oldalát

2013. január 6., 14:32 Módosítva: 2015.04.29 17:01

webb.jpg

A világ szörnyű hely volt szombat este Joe Webb számára. A huszonhatéves Vikings-irányítónak a könyöksérülés miatt hiányzó Christian Pondert kellett volna pótolnia a Green Bay Packers elleni mérkőzésen a rájátszásban, úgy, hogy az alapszakaszban egyetlen percet sem volt a pályán. 

Webb próbálkozott becsülettel, néhány futással igyekezett segíteni küszködő csapatán, a passzolás viszont egyáltalán nem ment neki, a harmadik negyed derekán mindössze 22 passzolt yard állt a neve mellett, ráadásul többször is földre vitték az ellenfél védői. Az irányító szenvedése még a meccs alatt több szurkolót megihletett, bőszen írkálták át Webb Wikipédia-oldalát. „Joe Webb egy amerikai quarterback, akinek a helyzetkomikum az erőssége", „Joe Webb olyasmi, mint egy quarterback, és a Minnesota Vikingsban játszik", ez csak néhány a trollkodások közül. 

Az NFL-ben 2010-ben bemutatkozott játékosnak kétségtelenül nem ment a játék, de túlzás egyedül az ő nyakába varrni a 24-10-es vereséget. A találkozó végén legalább adott egy touchdownt érő átadást. A meccset simán hozó Green Bay Packers a következő héten a San Francisco 49ers ellen lép majd pályára az NFC-elődöntőben. 

Gázoltak nagyok az NFL-rájátszásban

2013. január 6., 08:35 Módosítva: 2015.05.12 00:45
51

Az NFL-rájátszás első játéknapján, a Wild Card-hétvégén a Houston Texans és a Green Bay Packers is simán hozta első meccsét, ellenfeleik elfogytak az alapszakasz után.

teljes bejegyzés

Egymeccses drámák: harc a Super Bowlért

2013. január 5., 15:47 Módosítva: 2015.05.12 00:55
114

Tizenkét csapat maradt harcban a Super Bowlért az NFL alapszakasz után,  amely a rekordokról, a zseniálisan teljesítő újoncokról és a nagy felsülésekről marad emlékezetes.

teljes bejegyzés

Nem lesz sör a Lambeau Fielden

2013. január 5., 10:11 Módosítva: 2015.04.29 17:01

brewdog.JPG

Elzárják a sörcsapokat a Lambeau Fielden szombat este, nem lehet majd alkoholt inni a stadionban a Packers-Vikings meccs második félidejében. A szervezők igyekeznek mindent megtenni, hogy elkerüljék az esetleges balhékat a két nagy rivális rájátszás-meccsén.

A szekusok és a rendőrök is résen lesznek, így aki a stadionban vagy azon kívül randalírozik, azt bizony el fogják vezetni. A házigazdák szerint általában a nézők 99 százalékával nincs gond, a cél, hogy a balhés egy százalékot kiszűrjék. A múlt heti minnesotai meccs után egy Vikings-szurkoló megagyalt egy Packers-hívőt az aréna melletti parkolóban, a rendfenntartók nem szeretnék, ha ma éjjel Wisconsinban visszavágót rendeznének a balhésabb elemek. 

Sok Packers-fan természetesen sajnálja, hogy nem lesz sör. „Ez a meccs a karácsonyi ajándékom, itt lesz velem a családom. Hajrá Packers, de a sörömet akarom" - nyilatkozta egyikük a FOX11-nek.

Packers to cut off alcohol sales early

Rex Ryan magára tetováltatta Sanchezt?

2013. január 4., 16:23 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Zavarba ejtő fotót közölt a New York Daily News a bahamai nyaralását élvező New York Jets-edzőről, Rex Ryanről. A tréner a tengerparton sütkérezve feledkezett bele az amerikaifutball alapjai című egy könyvbe, amikor a lap fotósa lekapta. A képen a legérdekesebb Ryan jobb vállán látható tetoválás, melyen feleségére, Michelle-re emlékeztető csábos női figura egy hatos számmal ellátott Jets-mezben meztelenkedik, gyermekeinek neve alatt.  

ryantattoo.jpg

(fotó: ANDREW THEODORAKIS/NEW YORK DAILY NEWS)

A kamionsofőr tetkóból egészen félelmetes következtetéseket lehet levonni, ha figyelembe vesszük azt, hogy a Jets idén rengeteget kritizált irányítója, Mark Sanchez is hatos számmal játszik az NFL-ben. A quarterbacket szezon felénél már a klub szurkolói is kikezdték, Ryan azonban ragaszkodott hozzá. Szeretnénk hinni, hogy a fotó csak manipuláció, bár a lábfétises pletyka után már bármi lehetséges.   

Peterson: Simán lenyomnék még 12 meccset

2013. január 3., 16:43 Módosítva: 2015.04.29 17:01

adrian_peterson.jpg

Adrian Peterson vasárnap a Green Bay Packers ellen megnyert meccsen kilenc yarddal maradt le Eric Dickerson legendás futórekordjáról. A Vikings running backje olyannyira nem merült ki, hogy, úgy érzi benne van még legalább egy fél szezon. 

„Remekül vagyok, a szervezetem is jól van. Komolyan mondom, le tudnék még játszani tizenkét meccset, ha kellene" - nyilatkozta a Minnesota Vikings honlapjának. Négy meccset még játszhatna ebben a szezonban, ehhez azonban a Super Bowlba kellene vezetnie csapatát. 

Peterson fáradhatatlanságát jelzi, hogy az AP-nek azt mondta, szívesen lenne ismét kickoff-returner, mint profi karrierje első évében. A special team edzője, Mike Priefer nem is utasította el a játékos megkeresését, de a vezetőedző Leslie Frazier hallani sem akar a dologról. 

Arra a kérdésre, hogy mit terveznek a Green Bay elleni szombati Wild Card-meccsre, Peterson annyit mondott, mindenképp szeretnék folytatni a menetelést. 

110 kilós védő rombolta le az apró futót

2013. január 3., 12:38 Módosítva: 2018.10.15 15:42
71

A South Carolina Gamecocks és a Michigan Wolverines találkozott kedd éjjel az Outback Bowlon (az egyetemi bajnokság kisdöntője), melynek harmadik negyedében a South Carolina védője, Jadeveon Clowney brutális szereléssel hozta helyzetbe csapatát.

teljes bejegyzés

Ez lesz Ray Lewis utolsó harca

2013. január 2., 18:59 Módosítva: 2015.04.29 17:01

raylewis_1.jpg

A szezon végén visszavonul a Baltimore Ravens veterán linebackere, Ray Lewis, aki májusban tölti be a harmincnyolcat, és a szezon nagy részét októberben elszenvedett tricepszszakadása miatt kihagyta. 

"Ez lesz az utolsó harcom. Teszek még egy utolsó nagy próbát a Lombardi-trófeáért" - közölte a rutinos védő ma délután a csapattal. A baltimore-iak vasárnap az Indianapolis Colts ellen lépnek pályára a rájátszásban, ha kikapnak, akkor ez lesz Lewis utolsó mérkőzése aktív amerikaifutballistaként. A linebacker azt nem ígérte, hogy ott lesz a pályán, de azt mondta, fizikailag készen áll arra, hogy bevethető legyen.

Korábban már elmondta, a következő szezontól a fia, Ray Lewis III meccseit szeretné nézni a University of Miaminál. "A gyerekeim rengeteg áldozatot hoztak értem az elmúlt tizenhét évben. Véghez vittem, amit akartam játékosként, és most itt az ideje, hogy visszaadjak nekik valamennyit abból, amit tőlük kaptam" - idézi az ESPN, ahol állítólag a visszavonulása után szakértőként fog dolgozni. 

Lewis tizenhét szezont húzott le az NFL-ben, a Ravens és az NFL egyik ikonja lett, 227 alkalommal volt kezdő, tizenháromszoros Pro Bowl-résztvevő. Az 1996-os draft első körének huszonhatodikjaként elvitt védő egyből az év újonca lett első szezonjában. 2001-ben Super Bowlt nyert csapatával a New York Giants ellen, őt választották a döntő legértékesebb játékosának, kétszer pedig az év legjobb védője volt az NFL-ben. 

A címvédő Giants kizuhant a rájátszás előtt

2012. december 31., 10:18 Módosítva: 2015.05.12 01:05
100

A Super Bowl-győztes New York Giants rájátszásba jutásához három csapatnak is ki kellett volna kapnia az NFL alapszakaszának utolsó fordulójában. A Minnesota Vikings az év egyik legjobb meccsét játszotta a Green Bay Packersszel.

teljes bejegyzés

9 yardon múlt Peterson rekordja

2012. december 31., 10:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Adrian Petersonnak nem sikerült a rekorddöntés. A Minnesota Vikings running backje kilenc yarddal kevesebbet futott Eric Dickerson mindmáig felülmúlhatatlan, 2105 yardos rekordjához képest, amit a játékos 1984-ben, a Los Angeles Rams soraiban ért el.

A 2096 yarddal az örökranglista második helyére nyargaló Petersonnak ugyanakkor nincs oka szomorkodni, hiszen kétezer yardot vele és Dickersonnal együtt mindössze hét játékos tudott futni az alapszakasz mérkőzései során (egyikük egyébként nem más, mint a később celebbűnözővé avanzsált O.J. Simpson), a Minnesota Vikings pedig legyőzte a Green Bay Packerst, így biztosították helyüket a Wild Card-hétvégén.

adrianpeterson.jpg

Néhány napja egyébként a rekorder Dickerson is megszólalt Peterson esetleges rekorddöntése kapcsán, és kifejtette, hogy nagyon tiszteli és becsüli a Vikings játékosát, de azért valahol nagyon rühellné, ha megdöntené a rekordját. „Nem fogok hazudni. Azt szeretném, ha ezt a rekordot a halálomig nem döntené meg senki.” – nyilatkozta a veterán játékos.

Hóviharban készítették ki a draft-favoritot

2012. december 30., 12:11 Módosítva: 2015.04.29 17:01

yankeesstad.jpg

Így nézett a New York Yankees stadionja egy órával New Era Pinstripe Bowl kezdőrúgása előtt, ahol a West Virginia Mountaineers és a Syracuse Orange találkozott egymással. A hóesés a kezdés után sem csillapodott, a játékosok ide-oda csúszkáltak a pályán, a meccs előtt még a 2013-as draft egyik legkapósabb játékosának ígérkező Moutaineers QB, Geno Smith ellen két safetyt be is vittek a Syracuse-védők a behavazott pályán, az irányító őrjöngött a második után a pálya szélén. 

A második negyedben már tizenkét ponttal vezetett a Syracuse, nem sokkal később Stedman Bailey 28 yardos futásával még feljött a West Virginia, de utána beindult a Syracuse-henger. 28-7-nél Bailey elkapásával már csak szépíteni tudtak Smithék, végül 38-14-re nyert az Orange, amelyből Prince-Tyson Gulley karrierje legjobbját nyújtva 208 futott yardig és 3 touchdownig jutott. 

Rovatok