Index Vakbarát Hírportál

Erdei megdöbbentő pontozással kapott ki

2013.03.30. 20:42
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Erdeinek furcsa volt, hogy egy szállodában lakik az ellenfelével, aki persze méregette is őt. Németországban nem ez volt a megszokott, ott csak a hivatalos programokon illetve a ringben találkozhattak a riválisok.

  • "Szép hely, de inkább a természeti szépségei fognak meg, a hegy, az öböl, a Földközi-tenger, mintsem azok a sokmillió dolláros jachtok, amely árából milliónyi éhező gyerek lakhatna jól. Tőlem nagyon távol áll a fényűzés, szeretem az egyszerűséget – a jó értelemben. Ez mutatja is, nekem mi az értékrendem. A szombati meccs után derül majd ki igazán, emocionálisan mit jelent nekem Monaco" - mondta Erdei a meccset közvetítő sporttévének.

  • A magyar áldozatnak nem sok esélye van, de ez még nem Madár, szerencsére, csak Lődi Tamás.

  • Az Erdei nevével fémjelzett gálán, melyet persze csak nálunk fémjelez Erdei neve, más országokban Golovkinnal reklámozzák, fellépett Lődi Tamás, a 23 éves feltörekvő békéscsabai cirkálósúlyú bokszoló. Mérlege 9 mmeccsből 9 győzelem, melyek értékét kissé csökkenti, hogy ezek egy kivétellel negatív mérlegű ellenfelek. Most viszont egy olyan veretlen jött szembe, aki csak nevében emlékeztet a Kincs ami nincs mellékszereplőjére, Anulura: Ilunga Makabu.

    A KO a 3. menetben érkezett, Makabu győzelme nem volt nagy meglepetés, Lődi rekordját viszont mintha kifejezetten erre a vágóhídra hizlalták volna.

    A ringszpíker viszont rendhagyó módon nem utánozza Michael Buffert, inkább valamiféle fiktív kannibál akcentussal nyomja, ami enyhe stílustörés az irodista legófrizurájával.

  • Erdei két legutóbbi meccsét az amerikai Atlantic City-ben vívta, 2010-ben kezdődött amerikai karriere Onyangóval, 2011-ben Mitchell-lel folytatódott, miután nem szépen vált el a német klubjától, az Universumtól.

    Azóta kiderült, perben, haragban vannak, egymillió dollárt követel a magyar, csődbe ment klubjától. Az Universumnál valamint a WBO-nál tízszer védte meg félnehézsúlyú címét, de a németek valamiért elfelejtették szuperbajnoknak nyilvánítani, ezért kellett megint a nulláról nekiindulnia Amerikában.

  • Erdei megvált erőnléti edzőjétől, Klink Zoltántól, akiről korábban azt mondta: új testet kapott tőle 37 évesen. Rengeteget lépcsőzött a Duna parton, míg korábban ezt a módszert nem alkalmazta. Klinkkel nagyon szálkás lett, és elmúltak holtpontjai. Azóta sem derült ki, csak most nincs mellette Zoga, vagy a döntőre sem vele készül fel.

  • Erdei a sebességére számíthat ezúttal is, megelőző balegyeneseire. Nincs az egész mezőnyben más, aki olyan gyorsan és pontosan üt. Csak az a kérdés, hogyan hat a ringrozsda. 664 nap azért komoly kihagyás.

    Korábbi edzője, az amatőröknél ténykedő Szántó Imre szerint óriási a rutinja, azzal meg is fogja oldani a meccset. Szántó úgy gondolja még, lelkileg kell erősnek lennie. Illetve Gracsov mozgása nem klasszikus, ezért veszélyes lehet.

  • 2000 szeptember 27. A helyszín: Sydney, olimpia. Az ellenfél: Gajbarbek Gajdarbekov. Az orosz Gajdarbekov az elejétől támadott, és fel is borította Erdei az elején. Végül ezüstérmes lett a kubai Gutierrez legyőzte a fináléban.

  • Erdei Zsolt 2011. június 4-én bokszolt utoljára, ez igen rossz hír. A szakik egyik kedvenc szakvakerja, a ringrozsda tényleg nem tréfadolog, és legutóbb épp egy magyar tartott belőle fájdalmasan szemléletes előadást. Bedák Zsolt egy hete tért vissza majdnem három év kihagyás után Szentesen, egy majdnem pozitív mérlegű csávó ellen (Anton Bekish, 5 győzelem, 4 vereség). A kettejük tudása túlzás nélkül ég és föld, de Bedák igen komolyan megszenvedett vele, főleg az első 3-4 menetben. Nem is a kondi a gond ilyenkor, hanem a rutin - a boksz ezen a szinten nem olyan, mint a biciklizés, hogy ne lehetne elfelejteni. A reakcióidők megnyúlnak, valahogy nem jönnek ki a dolgok, sok luftot üt a bunyós, a legegyszerűbb dolgok sem mennek maguktól. A ringrutint semmi sem pótolja.

    Erdei sokkal kevesebbet hagyott ki, de az egy év kilenc hónap ringrozsda szempontjából nagyon sok. Meglátjuk, hogy mozog odabent, ebből a szempontból ez a Gracsov biztonságos ellenfélnek tűnik. A rigszpíker még mindig a francia irodista kannibál, csak tartson ki a főmeccsekre is!

  • Mit gondolsz, Róbert, veszélyes dolog a ringrozsda? A szó egyébként nekem igen tetszik.

  • Mit gondolsz Róbert, mennyire veszélyes a lelkiállapota? Mert az étrenddel semmi gond, még a gombás marhára is vigyázott, nem úgy mint pár éve.

  • Azt tudtuk eddig róla, hogy bobozni szeret, úgy látszik, a bokszot se veti meg a leghíresebb monacói. Sajnos már nem emlékszem, 10 éve melyik magyar playmate-et várta az egyik bárban a Sport Oscar átadása után.

  • Ki tudja? Innen nehéz belelátni Zsolt lelkébe. Az biztos, hogy a Fóti ház hőszigetelése már nem nyomaszthatja, hiszen a nyílászárók is rég a helyükre kerültek. De neki egy Gracsovot bármilyen lelkiállapotban szét kell marcangolnia.

  • Mitchellt szépen kiütötte, na de előtte volt egy-két emlékezetes szenvedése. Ahogy Kokó mondta, 1-0-ra szeretett nyerni, ahogy az olaszok. Mondjuk nem is kért tőle mást az Universum. Na erre válaszolj, Róbert.

  • Jó hír, hogy a meccset közvetító Sport1 televízión ifj. Füzessy Zoltán a szakkommentátor. Azért szeretem, mert egyfelől igazi, nagykönyvben megírt bokszguru, képes napokig kizárólag aforizmákban beszélni, magam is jártam hozzá sportolni jó ideig. És szakkommentátorként nem puházik, megmondja a véleményét. Ebből a szempontból egyébként Madár is nagyon jó szakkommentátor, feledhetetlen volt például, milyen szépen ócsárolta a Klicskó-Mormeck meccset, miközben igazi úriember lévén folyamatosan elnézést kért a véleményéért. De az tényleg ritka szar meccs volt.

  • Hát, Zsolti nem egy dögkeselyű sajnos. Az állatvilágban nem is feltétlenül élne meg. Ha valaki nem magyarként nézi a meccseit, az valószínűleg megőrül a biztonsági bunyójától. És sajnos ütőereje az nincs, ez ténykérdés. Nagyon drukkolok neki, de sajnos az ütőerő az egy adottság, van benne egy komoly százalék lelki tényező is, és alig fejleszthető. Van, akinek van, másoknak nincs, Madár az utóbbi kategória. Győzni sok mással is lehet persze, csak arra a világ kevésbé kíváncsi. Gracsov Dolph Lundgren-frizurája megvolt?

  • Tíz menetre van kiírva, és legalább tíz perccel korábban kezdődik. Na de, mikor lesz vége, mire tippelsz?

  • Erdei nem változtatott bevonuló zenéjén, a napokban elhunyt Republic előadóra emlékezett a szállj el kismadárral.

  • Mekkora macskajancsi ez a ringszpíker!

  • Ideális esetben végigmegy. Úgy értem, ez a Gracsov képtelenség, hogy érdemben megüsse a mi Zsoltinkat. Ez sajnos KO-értelemben fordítva is igaz. Úgyhogy reméljük, végigmegy.

  • Madáré az első balegyenes.

  • Az első másodpercek alapján  az ellenfél Gracsov, de szerintem Madár rajta maradhat, elég biztonságos.

  • Az nem rossz, a szép német években is körülbelül 100 volt.

  • Semmi váratlan, Erdei ütött öt vagy hat balegyenest. Ezzel alighanem el is vitte a menetet.

  • Kurva gyorsnak tűnik, főleg Gracsovhoz képest. Mintha nem lenne nyoma ringrozsdának, és ha a videók alapján azt mondtam, ezt a Gracsovot le kell mészárolni, akkor tartom. Az első menet egyértelműen megvan, de most már egy szép KO a minimum.
  • a második menetben.

  • Gracsov a saját balhorgától hasra esett. Nem lenne szabad hátralépni, rajta kéne maradni, és telibe kontrázni. Ilyen balhorgokat öreganyám ütött.

  • ez a menet inkább egyenlő volt.

  • Monte Carlóban kisebbek a csöcsök ringside girlie-vonalon, mint Vegasban.

  • már kombinációkat is ütött Erdei, miközben mintaszerűen védekezett. Gracsov Erdei fedezékét sem éri el.

Rovatok