Index Vakbarát Hírportál

A boksztörténelem legesélytelenebbje Mayweather utolsó ellenfele

2015. augusztus 7., péntek 12:51

A napokban kiderült, hogy a veretlen Floyd Mayweather Jr. szeptember 12­-én Andre Berto ellen vélhetően utoljára lép kötelek közé Las Vegasban.

Mayweather sok kritikát kapott, hogy végül miért pont a haiti-­amerikai Berto­ra esett a választása, aki elmúlt hat meccséből mindössze hármat nyert meg, és legutóbbi meccsein is csak erősen közepes formát mutatott.

Berto legutóbb ugyan legyőzte Josesito Lopezt, de előtte olyan bunyósoktól kapott ki, mint Victor Ortiz, Robert Guerrero vagy Jesus Soto Karass.

Hogy Berto mennyire esélytelennek számít, azt a számok is megmutatják. Az Odds Checker sportfogadással foglalkozó oldala 16 az 1-­hez adja Berto győzelmét, ami a sporttörténelemben is kiemelkedőnek számít. Bár sokan előre leírják Bertot, előfordult már, hogy az esélytelenebbnek tartott bunyós sokkolta a világot.

Íme néhány példa

és persze az egyik legnagyobb meglepetés:

Andre Berto győzelmére, tehát tizenhatszoros pénzt fizetnek a fogadóirodák. Óriási meglepetés lenne, ha Berto képes lenne legyőzni a 48 meccsen veretlen Mayweathert, de, ahogy a fenti példa is mutatja, a bokszban bármi megtörténhet és a történelemben már nem egyszer előfordult ilyesmi.

A fogadóirodák mellett a szakértők sem adnak sok esélyt Bertonak. A Sport Illustrated újságírója Chris Mannix egyenesen a váltósúly legképzetlenebb bunyósának nevezte Bertot.

Ez persze csak egy vélemény, de az tény, hogy Berto alacsonyabb és az ütőtávja is kisebb, mint Mayweatheré.

Floyd Mayweather és Andre Berto szeptember 12­én csapnak össze Las Vegasban az MGM Grandben.

Rovatok