Index Vakbarát Hírportál

Contador próbálkozott, de a 20 éves Sagan nyert

2010.03.10. 21:47 Módosítva: 2010.03.11. 21:10

A Párizs-Nizza 3., lerövidített szakaszát a tehetséges fiatal szlovák kerekes, Peter Sagan nyerte. Contador is megpróbálkozott a szakaszgyőzelemmel, végül 6. lett szerdán.

A rossz időjárás (konkrétan havazás) miatt 53 km-rel lerövidítették a szervezők a szerdai etapot, amelyen a 20 éves Peter Sagan eddigi pályafutása legnagyobb sikerét aratta. "Nem gondoltam volna, hogy Pro Tour szinten ilyen hamar, ilyen erős lehetek"  - nyilatkozta a szakasz után Sagan. - "Nagyon boldog vagyok, ez az első győzelmem ilyen rangos versenyen, de továbbra is Roman Kreuziger a csapatunk első számú embere, holnap már őt fogom segiteni."

6 km-rel a vége előtt érte utol a mezőny az addig élen tekerő szökevényeket, de egy rövid, ám meredek második kategóriás emelkedő 3 km-rel a vége előtt ismét szétrázta a versenyzőket. Hat kerekes - köztük Alberto Contadorral, Jens Voighttal és Sagannal - pár másodperces előnyre tett szert, és haza is tudtak érni.

A zsolnai születési Sagan tavaly óta profi, a januári Tour Down Underen is jól ment már, a Párizs-Nizzán pedig megérdemelten nyert szakaszt, hiszen a prológon 5. lett,  míg a keddi szakaszon alig kikapva Bonnet-tól második volt. 2009-ig az országúti bringázás mellett hegyikerékpározott is, és két évig cycle-crossban is versenyzett. A Tour de France-hoz idén még túl fiatalnak tartja magát, a Párizs-Nizza után áprilisban a török körversenyen, majd a Kalifornia körversenyen akar indulni.

A 4. helyen célbaért veterán Jens Voigt átvettte a vezetést összetettben, Contador jelenleg a 7., 20 másodperc hátránnyal.  Csütörtökön egy 208 km-es szakasszal folytatódik a verseny.

Eredmények

A 3. szakasz végeredménye:
1. Peter Sagan (Svk) Liquigas - Doimo      3:44:28       
2. Joaquim Rodriguez (Spa) Team Katusha            
3. Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale            
4. Jens Voigt (Ger) Team Saxo Bank     2mp hátrány   
5. Tony Martin (Ger) Team HTC - Columbia            
6. Alberto Contador (Spa) Astana

Az összetett állása:
1. Jens Voigt, Team Saxo Bank      12:40:26       
2. Peter Sagan, Liquigas - Doimo    6mp hátrány  
3. Luis-Leon Sanchez, Caisse d'Epargne    9mp     
4. David Millar, Garmin - Transitions   12mp     
5. Roman Kreuziger, Liquigas - Doimo   14mp     
6. Lars Boom, Rabobank    20mp     
7. Alberto Contador, Astana            
8. Levi Leipheimer, Team RadioShack    24mp     
9. Joaquim Rodriguez, Team Katusha     28mp     
10. Xavier Tondo, Cervélo Test Team            
11. Alejandro Valverde, Caisse d'Epargne  30mp



Rovatok