Index Vakbarát Hírportál

Mark Cavendish kezd magára találni

2010.03.24. 10:42 Módosítva: 2010.03.24. 10:55

A brit sprintkirály gyenge szezonkezdet után a Katalán körverseny keddi, második szakaszán megszerezte idei első győzelmét. Megkönnyebült, hogy a problémák után kezd jó formába lendülni.

"Tavaly ilyenkor már 6 győzelmem volt, az idei év viszont rosszul kezdődött, és az, hogy mostanáig kellett várni az első győzelmemhez elég frusztráló volt" - mondta a célbaérés után Mark Cavendish, aki 2009-ben 24 győzelmet aratott, közte 6 szakaszgyőzelemmel a Tour de France-on.

Cavendish idén is nagyot akar alkotni a Touron

2010 viszont nem indult jól a pályakerékpáros múlttal rendelkező sprinter számára. Fogproblémák miatt február közepéig kellett várnia a versenyzéssel, és az edzésmunkával is lemaradt vetélytársaitól. A Tirreno-Adriatico utolsó szakaszán bukott, majd pár nappal később a múlt szombati Milánó-San Remón sem nem ment neki, leszakadt az élmezőnytől, pedig címvédője volt az egynapos klasszikusnak.

Bár a Katalán körversenyen Cavendish legnagyobb ellenfeleinek többsége nem indult, mindenképp bíztató számára, hogy végre nyerni tudott. Ráadásul csapatfőnöke szerint Cavendish kezd közelíteni a csúcsformájához.

"Örülünk, hogy összejött az első győzelem, közel van már a csúcsformájához, olyan 90%-on lehet most. A hétfői prológon is kiderült, hogy erős" - nyilatkozta a cyclingnews.com-nak Brian Holm.

"Nem csak, hogy megkönnyebbültem, de büszke is vagyok, mert ez a siker is mutatja, hogy a csapat továbbra is bízik bennem" - tette hozzá Cavendish.

A Katalán körversenyen a második szakasz után nem változott az állás összetettben, továbbra is a német Paul Voss vezet két RadioShackes, Leipheimer és Klöden előtt. Szerdán egy 186 km-es szakasszal folytatódik a verseny.

Eredmények, Katalán körverseny

A 2. szakasz végeredménye:
1. Mark Cavendish (GBr) Team HTC - Columbia      4:15:46       
2. Juan José Haedo (Arg) Team Saxo Bank            
3. Aitor Galdos (Spa) Euskaltel - Euskadi            
4. Samuel Dumoulin (Fra) Cofidis, le Credit en Ligne            
5. Michel Kreder (Ned) Garmin - Transitions

Az összetett állása:
1. Paul Voss (Ger) Team Milram      4:20:43       
2. Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack     0:00:01      
3. Andreas Klöden (Ger) Team Radioshack     0:00:02      
4. Dominik Nerz (Ger) Team Milram     0:00:04      
5. Jan Bakelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto            
6. Davide Malacarne (Ita) Quick Step            
7. Mark Cavendish (GBr) Team HTC - Columbia



Rovatok