Index Vakbarát Hírportál

Armstrong tavaszi klasszikussal folytatja

2010.04.02. 14:42 Módosítva: 2010.04.02. 16:01

Lance Armstrong a múltheti Criterium International után vasárnap újra versenyez, a legnagyobb presztizsű klasszikus versenyek közé tartozó Flandriai körversenyen áll rajthoz. Állítása szerint nincs letörve jelenlegi formája miatt, a júliusi Tourig még sokat erősödhet.

A hétszeres Tour-győztes a híres egynapos Ronde van Flaanderennel (Flandriai körverseny) folytatja felkészülését, amely versenyen utoljára 2005-ben, visszavonulásának évében vett részt. A nagyon meredek, macskaköves emelkedőkkel teli verseny fontos állomása Armstrong felkészülésének, mivel az idei Tour - Hollandiából indulva - érinteni fog macskaköves útszaszakaszt is.

Armstrong a Flandriai körversenyen (2005)

2005-ben 28. lett Armstrong két perccel elmaradva a győztes Tom Boonen mögött, és idén sem várható, hogy az amerikai az élmezőnyben végez majd. De nem is célja, a múlt hétvégi Criterium International után azt mondta, tudja, hogy néhány vetélytársához egyelőre le van maradva a felkészülésben, de így tavasz közepén ez nem ok az aggodalomra.

"Őszintén szólva nem vártam mást. Nem versenyeztem még idén annyit, mint a többiek. Még csak március van, ha júliusban beszélnénk erről akkor biztosan csalódott lennék, de így nem" - nyilatkozta a héten Armstrong, miután Korzikán a hegymenetben és az időfutamon sem volt még igazán formában.

A csapatfőnök, Johan Bruyneel is megerősítette, hogy Armstrongnak egyelőre nincs oka az aggodalomra, keményen edzve és a hiányzó versenykilométereket bepótolva még kiváló formába kerülhet a Tour de France július 3-i rajtjáig.

Armstrong már megérkezett csapattársaival Belgiumba, és edzett is a híres macskaköves, és akár 20-22%-os meredekségű emelkedőkön.



Rovatok