Index Vakbarát Hírportál

Lance Armstrong több társával együtt kidőlt

2010.04.07. 12:51 Módosítva: 2010.04.07. 13:22

A hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong betegség miatt nem állt rajthoz a Nyugat-Franciaországban zajló Sarthe-i verseny szerdai, második szakaszán. Nem először lett beteg az idén.

Csapata, a Team RadioShack tájékoztatása szerint az amerikai
sztárnak vírusfertőzés miatt komoly hasmenése van, hány és magas a
láza. "Nagyon rossz az állapota" - mondta Philippe Maertens
csapatszóvivő Armstrongról, aki kedden 24. lett a négy napos verseny nyitószakaszán.

Kedd este a csapatából többen is - azok közül, akik ott voltak a vasárnapi Flandriai körversenyen - gyomorrontás tüneteit mutatták, a csapatvezető Johan Bruyneel-vel együtt. Armstrong, aki szintén részt vett a Flandriai körvesenyen, először bízott abban, hogy ő megúszta, de hamar kiderült, hogy nem. "Mégsem vagyok szerencsés, azt hiszem. Rosszabbul vagyok, mint egy kutya. Ez szar"  - irta a Twitteren az amerikai klasszis, akinek a márciusi Milánó-San Remót is ki kellett már hagynia betegség miatt.

A csapat a cyclingnews.com-nak elmondta, Armstrong, amint olyan állapotba kerül, hazarepül Texasba, és biztosan kihagyja az április 18-i Amstel Gold nevű egynapos versenyt.  "Elég rosszkor jött ez a betegség, persze sosem jön jól. Valószínűleg meg kell változtatnunk Armstrong programját, ez a következő napok munkája lesz. Nagyon szeretett volna jól menni ezen a versenyen, különösen, hogy vasárnap a Flandriai körversenyen megmutatta, kezd formába lendülni" - nyilatkozta a RadioShack csapatigazgatója, Alain Gallopin.

Armstrong következő nagyobb versenye így a májusi Kaliforniai körverseny lesz, de ha gyorsan felépül, vélhetően még áprilisban versenyezni fog az USA-ban, mert a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy versenykilométer-hiányban van Tour-vetélytársaihoz képest. A RadioShack egyébként nem adja fel a péntekig tartó Sarthe-i versenyt,  négy fővel, de folytatják a jó formában lévő Tiago Machado és Jaroszlav Popovics miatt.



Rovatok