Index Vakbarát Hírportál

Mallorcán tartott csapatbemutatót a Merida

2012.02.13. 09:17

Mallorcán tartotta csapatbemutató sajtótájékoztatóját a német profi hegyikerékpáros csapat, a Multivan Merida Biking Team. A gyári csapatot olyanok alkotják, mint a 2010-es világbajnok spanyol Hermida, a 2011-es norvég Európa-bajnok Gunn-Rita Dahle, és a 2010-es Eb-első svájci Ralph Nef.

A csapat idei keretét a holland Rudi Van Houts, a német Jochen Kass, illetve a korábban több magyarországi maratonon is rajthoz álló, szintén német Hannes Gense és svájci Andreas Kugler egészíti ki; a hétfős csapatot és az ötfős menedzsmentet a német Andreas Rottler vezényli. A versenynaptárban mintegy félszáz esemény szerepel, többek közt a londoni olimpia, melyre akár – válogatottként – többen is kijuthatnak.

A Multivan Merida Biking Team tavaly, az olimpiai-krossz világkupa-összesítésben a csapatok rangsorában harmadik volt. Hermida a 2011-es vébén negyedik helyet szerzett, Dahle Európa legjobbja lett, a versenyzők ötször állhattak világkupa-dobogón; hárman pedig hazájuk legjobbjaként bajnoki mezt húzhattak.

A csapatbemutató edzőtáborozással folytatódik február második felében, melyhez csatlakozik az olimpiai kvalifikációért küzdő magyar bajnok, a Merida Kőbánya TC versenyzője, Buruczki Szilárd, aki – korábbi, szintén spanyol összetartásról érkezve a baleári szigetre – így több hetet tud a magyarországihoz képest jóval enyhébb időjárás mellett készülni.



Rovatok