Index Vakbarát Hírportál

Beinteni nem kellett volna, de leszorítottak

2013.03.06. 15:30

Parti Andrásra vascsővel támadtak a Soroksári úton, az olimpikon hegyikerékpáros az Indexnek elmesélte, mi történt a külső sávban.

„Kedden dél körül történt, a Soroksári úton. Egy kisbusz kicentizve ment el mellettem, a sofőr rámhúzta a kocsit. A hátsó ablakon kihajolt egy férfi sörrel a kezében, és rámordított, biztosan jó poénnak gondolta."

„Nem gyakori, de most úgy alakult, hogy beintettem, a középső ujjamat mutattam. Lassítottak, de mivel hátszelem volt, elmentem mellettük. Utánam jöttek, leszorítottak. Piros lett a lámpa, ott visszaelőztem, de megint elmentek mellettem, megálltak, bevártak. Kiszállt egy férfi, vascsővel a kezében, és felém futott. Megijedtem, elmenekültem, a zebrán elkanyarodtam Csepel felé, ahová nem tudtak utánam jönni, és a barkácsáruház mögötti úton eltűntem onnan."

„Nem kellett volna bemutatni, de az mégiscsak más, mint valakinek az életét veszélyeztetni leszorítással, vascsővel, a kettő nincs egy súlycsoportban. Sok hasonló helyzetet láttam már az utakon, én is vezetek autót, de ez meglepő és ijesztő volt. Sokszor az ment meg ilyen helyzetekben, hogy tapasztalt kerékpáros vagyok, egy amatőr ilyen helyzetben megjárta volna."

Parti április 13-án, Horvátországban kezdi az idei versenyszezont.



Rovatok