Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul a hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros

2013.04.18. 15:03

Visszavonul a hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros Sir Chris Hoy, a skót bajnok nem versenyez tovább. „Érmet akartam nyerni Skóciának, de nem érzem, hogy képes lennék erre, ezért átadom másoknak a terepet”. A 37 éves skót kerékpáros a hat olimpiai arany mellett tíz világbajnoki arannyal fejezi be karrierjét, és már a 2014-es Nemzetközösségi Játékokon sem indul el Glasgow-ban.

A 2012-es londoni olimpiát követően már bejelentette, hogy 2016-ban, Rióban már biztos nem indul, azonban megvolt az esélye, hogy 2014-ben még folytatja a versenyzést. „Nem volt könnyű döntés, de tudom, hogy jól döntöttem. Semmi sem tenne boldogabbá, mint hogy ott legyek Glasgow-ban, de nem akarok csak a számok miatt elindulni” - nyilatkozta, és kitért karrierjének két legszebb pillanatára is: „Athénban, amikor felálltam a dobogóra és hallottam a nevem, utána pedig hogy olimpiai bajnok, nagyon különleges volt. Azt gondoltam, ehhez semmi sem hasonlítható, de Londonban, amikor a pályafutásom végén a hatodik olimpiai aranyamat is megnyertem, az elképesztő érzés volt.”

Hoy nyitja majd meg a Nemzetközösségi Játékokat, melynek egyben nagykövete is, a kerékpárversenyeknek helyt adó aréna pedig az ő nevét viseli.



Rovatok