Index Vakbarát Hírportál

Armstrong nem is érti, miért perelik

2013.07.24. 10:24

A dopping miatt minden eredményétől, köztük hét Tour de France-címétől megfosztott amerikai kerékpáros, Lance Armstrong arra kérte kedden a szövetségi bíróságot, hogy ejtse az ellene állami javakkal való visszaélés miatt indított pert.

Armstrong ellen az amerikai igazságügyi minisztérium nyújtott be kártérítési keresetet, mert szerinte a kerékpáros megsértette a US Postallal kötött szerződést és csapatával együtt jogtalanul jutott támogatáshoz. Armstrong azonban úgy véli, a US Postal pontosan tudta, kivel és mire szerződött, ennek kapcsán pedig kellő ellenszolgáltatást - több tízmillió dollárnyi publicitást - kapott. A 41 éves sportoló azzal védekezett, hogy a US Postalnak lehetősége lett volna felmondani, vagy nem meghosszabbítani a szerződést csapatával, de nem tette, így a mostani per szerinte indokolatlan.

A kormány állítása szerint a csapat éveken át arról biztosította őket, hogy senki sem doppingol kerekeseik közül, így nem volt tudomásuk Armstrong és társai csalásáról.

Az amerikai posta 1998 és 2004 között 40 millió dollárért volt névadó szponzora Armstrong csapatának, ebből az összegből 18 milliót közvetlenül a doppingolást januárban beismerő kerékpározó kapott. Ennek háromszorosát szeretné megkapni a US Postal Services.



Rovatok