Index Vakbarát Hírportál

Lovassy Krisztián nyerte a balatonfüredi kritériumot

2013.08.25. 08:32

Szombat délután rendezték a Balaton Bike Festen a FA Men országúti kritériumversenyt Balatonfüreden. Az eső ellenére sokan neveztek, őket egy 800 méteres, kiválóan biztosított pálya várta, a pénzdíj összesen 150 ezer forint volt.

A program az amatőröknek kiírt 25 perc +1körös versennyel kezdődött, majd az elitlicences mezőnnyel folytatódott a délután.

Az amatőr 1-es kategóriában Márkus János nyert, az amatőr 2-es kategóriában Specziár Viktor gyűjtötte a legtöbb pontot. A nőknél Epres Kornélia volt a legjobb.

A legnagyobb érdekelődés az elitlicences futamot kísérte, melyet az időjárás miatt a szervezők lerövidítették, így szintén 25 perc + 1 körös lett a táv. Az első körökben a nagy iramban egy 4 fős élboly formálódott, melyből bukás után végül Lovassy Krisztián (Utensilnord Ora24.eu) és a verseny 2009-es győztese Ivanics Gergely (Hungarofondo) maradt elöl. Lovassy az összes részhajrát megnyerve magabiztosan győzött.

„Mindig szívesen jövök Balatonfüredre. Egy jó pálya és kiváló közönség várt ránk. Különösebb taktikával nem készültem. Szerettem volna már az elejétől az élen helyezkedni és szerencsére végig gond nélkül telt a verseny” – értékelt a célban.



Rovatok