Index Vakbarát Hírportál

A 2014-es Tour alatt mutathatják be Alonso bringacsapatát

2013.10.20. 09:21

Korábbi terveivel ellentétben mégsem vásárolta meg a Forma1-es világbajnok Fernando Alonso a baszk Euskaltel Euskadi kerékpáros ProTour-klubot, hanem 2015-től saját csapatot hoz létre. Alonso menedzsere szerint a csapat prezentációját már a 2014-es Tour de France alatt megtarthatják,írja a velo.hu.

  Olaszországban elterjedt, hogy a formáló gárda szakmai munkáját Paolo Bettini irányítaná, de ezt Alonso ügynöke cáfolta. „Azon túl, hogy a világbajnokságon üdvözölték egymást, soha nem beszéltünk vele” – mondta Luis Garcia Abado, akit arról is faggattak, mit értettek korábbi közleményükben a Forma1 és kerékpársport legjobb tulajdonságainak párosításán.

„Ez elsősorban a technológiai és a marketingoldalt érinti. Olyan eszközök használatát kezdeményeznénk a kerékpársportban, mint a telemetria vagy éppen egy saját egészségügyi központot létesítenénk. A cél az, hogy valami újat hozzunk létre és nem utolsó sorban, hogy elkerüljük a dopping problémáját."

Alonso ügynöke nem erősítette meg azokat a híreket, hogy a Forma1-es pilóta saját szponzorai támogatnák a létrejövő csapatot. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a F1-hez kapcsolódó üzletet és a kerékpáros terveket jobbnak látják szétválasztani. Abad azt sem titkolta, hogy vannak már aláírt szerződések.

Amíg az olasz sajtó Bettinit, addig a spanyol Alberto Contadort szeretné Alonso csapatában látni. Korábban már olyan hírek is felröppentek, hogy Alonsoék a Saxo Bankba társulnának be, de azt Kiko Garcia leendő csapatfőnök cáfolta. „Nincsen kapcsolatunk Bjarne Riis-szel. Nem gondolkoztunk ilyen együttműködésen, Fernando saját projektet szeretne. Nem szeretne második számú szponzor lenni vagy valami hasonló.”

Kiko Garcia a keretről és Alberto Contadorról is nyilatkozott. „Sok név került elő, de mindent megváltoztatott, hogy végül nem tudtunk megállapodni az Euskaltellel. Meg kell nézni, hogy 2014 végén ki lesz szabad, ki lehet reális opció. Albertót minden csapat szívesen látná, de élő szerződése van, amit ki kell töltenie.”

Alonsoék helyzetét nem könnyíti meg, hogy a WorldTour átszervezés előtt áll. „Úgy néz ki, hogy új rendszer jön 2015-től. Tárgyalnunk kell az UCI-val, le kell ülni az új elnökkel és bemutatni a projektet. Ezután fogjuk látni, hogy 2015-ben WorldTour-csapat leszünk-e vagy az első évben proKontinentális és utána WorldTour.”



Rovatok