Index Vakbarát Hírportál

Bouhanni második szakaszát nyerte a Girón

2014.05.16. 17:18

Nacer Bohuanni mezőnybefutóban nyerte a Giro d' Italia hetedik szakaszát. Az összetettet továbbra is Michael Matthews vezeti.

A Giro 7. szakasza egy nagy esélyessel kevesebbel rajtolt el, a csütörtöki bukásban ujját és bordáját törő Joaquin Rodriguez kiszállt a versenyből. A Frosinone és Foligno közötti 211 kilométer ugyan tartalmazott két kategorizált emelkedőt, de az utolsó 30 kilométer sík terepen lett kijelölve, így a sprinterek készülődhettek a szakaszgyőzelemre.

Öten azért ma is megpróbálkoztak szökéssel, Robinson Chalapud (Colombia), Nathan Haas (Garmin), Winner Anacona (Lampre-Merida), Bjorn Thurau (Europcar) és Nicola Boem (Bardiani-CSF) az 1007 méteres Valico di Aricnazzo tetejének közelében lépett meg. Kilencperces előnyt sikerült összehozniuk, de még a Giro elején vagyunk, így a sprinterek csapatai még nem engedték, hogy egy elmenés sikeres legyen.

A céltől 24 kilométerre egy bukás miatt szétszakadt a főmezőny sora, de még volt lehetőség felzárkózni a nagy tempó ellenére is. Ekkor már csak három perc körüli volt a szökevények előnye. Ez három kilométerre a céltól el is fogyott.

A sprintet a Giant-Shimano vezette fel, Luka Mezgec volt jó pozícióban, de ez kevés volt. A negyedik szakaszt is nyerő Nacer Bouhanni volt a legerősebb, kiszorított helyzetből gyorsított és sikerült nyernie. Mezgec csak harmadik lett, Giacomo Nizzolo is leelőzte. A rózsaszín trikós Matthews negyedik helyen jött be.

Valószínűleg a szombati szakasz után már nem ő fogja vezetni az összetettet. Három hegy, köztük két első kategóriás is szerepel a holnapi programban.



Rovatok