Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, beveszi, de átrepült a korláton

2014.05.23. 13:17

A Giro d' Italia csütörtöki időfutamán is esett az eső, ahogy szinte a verseny egész első hetében. A csúszós úton többen buktak, legrosszabbul a szalagkorláton átrepülő Tobias Ludvigsson járt.

Az időfutamokon az egyenkénti indítás miatt többórás különbséggel is lehetnek a pályán, így gyakran előfordul, hogy a kerékpárosok nem egyenlő feltételekkel versenyeznek. Bármikor jöhet egy eső és a szél iránya, ereje is megváltozhat. A Barbaresco és Barolo közötti 41,9 kilométeres időfutam alatt sem maradt változatlan az időjárás, a mezőny közepén indulók kapták az esőt.

Ludvigsson már vizes aszfalton versenyzett. Nagyon jól haladt, az első időmérő pontnál negyedikként haladt át. Tartani próbálta a tempót, egy kanyarban azonban elszámolta magát, nem tudott az íven maradni és átrepült a szalagkorláton, a töltésről egy lenti kavicsos útra zuhant. Nézők próbáltak meg rajta segíteni, míg kiérkeztek a mentők.

Ludvigsson átrepült a szalagkorláton

A kerékpárost erős hát- és combfájdalmakkal, helikopterrel szállították kórházba. A sérülés súlyosnak tűnt, de megúszta. „Annak ellenére, hogy milyen magasból zuhant le, az orvosok megerősítették, hogy nincsenek törései vagy belső vérzései, így hazatérhet" – jelentette a Giant-Shimano csapata.

A Nicholas Roche Ludvigsson mögött haladt, látta, amint a svéd átesik a korláton, szerinte vagy húsz métert repült. Ha ennyit nem is, de egy fotó alapján valóban messze került az úttól és a kerékpárjától. Roche a balesetet látva visszafogta magát, nem akart kockáztatni. A menők közül azonban ezt nem tehette meg mindenki, a szakasz előtt még összetettben vezető Cadel Evans is megszenvedett a csúszós úton, többször közel került a bukáshoz ő is.



Rovatok