Index Vakbarát Hírportál

Pirazzi vagány akcióval nyert Giro-szakaszt

2014.05.28. 17:28

Stefano Pirazzi egy remekül időzített támadással, szökésből nyerte meg a Giro d'Italia 17. szakaszát. A Bardiani csapat ezzel már három győzelmet szerzett.

A keddi királyetap után számítani lehetett rá, hogy pihenni fog a mezőny nagy része, hiszen a következő három nap is a hegyekről fog szólni.  A Sarnonico és Vittorio Veneto között 208 kilométer kínálta magát a szökésre. Az első hatvan kilométeren azonban a nagy tempó miatt senki sem tudott meglógni.

Később De Gendt és Emden akciója volt sikeres, majd hozzájuk zárkózott fel Oss. Kialakult egy 23 fős üldözőcsoport is, ami végül magába olvasztotta a triót. Az előnyük gyorsan nőtt, a mezőny kényelmes tempóban hajtott, egyetlen olyan versenyző sem volt elöl, aki az összetettben veszélyeztethette volna a favoritokat.

Az egységet De Gendt bontotta meg, ezt a csoportot is betámadta. Pirazzi kezdte üldözni, majd a hegyi hajránál be is fogta 17 kilométerre a céltól. Nem maradtak sokáig kettesben, Montaguti, McCarthy és Wellens zárkózott fel hozzájuk. Már csak egy kilométer volt, amikor Pirazzi időzített nagyszerűen. Robbantására későn reagáltak, négy ellenfele egymásra várt, későn kezdték meg az üldözést, így bardianis simán behúzta a győzelmet. A második Tim Wellens, a harmadik Jay McCarthy lett.

A főmezőny a rózsaszín trikóssal 15 perccel később érkezett. Nairo Quintana továbbra is vezet.

Az összetett állása:

1. Nairo Quintana (Col) Movistar Team    73:05:31
2. Rigoberto Uran (Col) Omega Pharma-Quick-Step    1:41
3. Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team    3:21
4. Pierre Rolland (Fra) Team Europcar    3:26
5. Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo    3:28
6. Fabio Aru (Ita) Asztana   3:34
7. Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale    3:49
8. Wilco Kelderman (Ned) Belkin    4:06
9. Ryder Hesjedal (Can) Garmin Sharp    4:16
10. Robert Kiserlovski (Cro) Trek    8:02



Rovatok