Index Vakbarát Hírportál

Wiggins marad a Skynál, Paris-Roubaix-t nyerne

2014.07.14. 16:43

Bradley Wiggins megerősítette, hogy 2015-ben is a Sky csapatában teker, az idei Tour de France győztesének pedig Vincenzo Nibalit várja. (velo.hu)


Wiggins nem zárta, hogy nekifut az egyórás világcsúcsnak, viszont Grand Touron kapitányként már nem láthatjuk. „Igaz, hogy gondolkozok az egyórás világcsúcson, de nem idén, hanem jövőre. Viszont ha lesz is ilyen kísérlet, azt Pinarello kerékpáron fogom megtenni, mivel jövőre is a Sky-nál versenyzek. Grand Tour versenyzőként lejárt az időm. Fogok indulni még ilyen versenyeken, de nem győzelmi célokkal.” – idézte Wiggins szavait a Gazzetta dello Sport.

Wigginst diplomatikusan a Sky-on belül zajló történésekről nem beszélt, viszont személyes favoritját kiemelte, miközben egy 2015-ös célját is megfogalmazta. „Nibali fantasztikus volt a pavékon. A világ legcsodálatosabb útjain, a Roubaix útvonalán rendezték a szakaszt. Jövőre azt a klasszikust szeretném megnyerni. Szerintem Nibali nyeri a Tourt. Nekem ő a favoritom. Ha úgy megy végig, mint a tavalyi Girón és hasonló állapotban lesz minden szakaszon, akkor nem lehet legyőzni."

Miután a nemzetközi lapok átvették a Gazzetta dello Sport cikkét, Dave Brailsford a Cyclingnews-nak nyilatkozva megerősítette, hogy a Sky kész „mindenben támogatni Wigginst a következő nagy célja a riói olimpiai sikerek elérésében.” Wiggins várhatóan a Vueltán is szerepel, mely felkészülés lesz számára az időfutam világbajnokságra.



Rovatok