Index Vakbarát Hírportál

Martin nyerte a Tour időfutamát

2014.07.26. 18:42

A Tour de France idei egyetlen időfutamát a világbajnok Tony Martin nyerte. Az összetettben a 37 éves Jean-Christophe Péraud lépett előre, megszerezte a második helyet.

Szinte nem volt kérdés, hogy ki nyeri a Bergerac és Périgueux közötti 54 kilométeres időfutamot. Tony Martin a szám világbajnoka, és a mezőnyben már egyetlen olyan versenyző sem volt, aki igazán megszoríthatta volna. Az időfutamban szintén jó Chris Froome vagy Fabian Cancellara már régen feladta a versenyt.

Martin hozta is magát, közel két perccel verte a két dobogóst, a második helyen végző Tom Dumoulinnak 1:39-et, a harmadik Jan Bartának 1:47-e adott. A sárga trikós Vincenzo Nibalinak nem volt túl sok aggódni valója, már akkora előnnyel vezetett összetettben. Emiatt elég óvatosan is kezdett, de később felgyorsult és a negyedik lett.

Az igazi küzdelem a dobogóért folyt, a második és a negyedik helyezett között csak 15 másodperc volt. A harmadik helyről startoló Jean Christophe Péraud nagyot ment, sikerült megelőznie Thibaut Pinaut-t. A negyedik Alejandro Valverdének esélye sem volt feljebb lépni, de a pozícióját meg tudta őrizni teljesítményével.

Az ötödik és a hatodik helyezett is helyet cserélt. Romain Bardet defektje miatt is ment gyengébb időt, végül két másodperccel maradt le összetettben Tejay van Garderen mögött.

20. szakasz, Bergerac-Périgueux, 54 km, egyéni időfutam:
1. Tony Martin (német, Omega-Quick Step) 1:06:21 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Giant Shimano) 1:39 p hátrány
3. Jan Barta (cseh, Netapp-Endura) 1:47 p h.
4. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 1:58 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Nibali 86:37:52 óra
2. Jean-Christophe Péraud (francia, AG2R) 7:52 p h.  
3. Thibaut Pinot (francia, FDJ) 8:24 p h.



Rovatok