Index Vakbarát Hírportál

20 g kokaint nem vehetett be Pantani

2014.08.05. 15:36

Újra nyomozást rendelhetnek el az olasz hatóságok a több mint tíz éve halott Marco Pantani ügyében. A kerékpáros kokain-túladagolásban halt meg, de több jel arra mutat, hogy meggyilkolták.

Pantani holttestére 2004. február 14-én találtak rá egy rimini hotelszobában. A bringás gyógyszer- és drogproblémái ismertek voltak, így óriási meglepetést nem okozott, hogy a halál okaként kokain-túladagolást állapítottak meg. A kerékpáros anyja, Tonina Panini viszont nem hitt abban, hogy a Tour de France és Giro d'Italia-győztes fia magával végzett volna, azt állította, hogy Pantanit kényszerítették arra, hogy megigyon egy olyan italt, amelyben feloldották a halálos dózisú kokaint, 20 grammot képtelen lett volna önmagától bevenni. Egy orvos szerint ez a mennyiség hatszorosa annak, amellyel meg tud küzdeni az emberi szervezet. „Kezdettől fogva az az érzésem, hogy ő rájött valamire, és valaki befogta a száját" – nyilatkozta Tonina Pantani.

A Pantani családnak kezdettől fogva gyanúsak voltak a körülmények, ezért magánnyomozót fogadtak, aki aztán bizonyítékokat gyűjtött. Szerinte Pantani ismerősöknek nyitott ajtót Riminiben, de később harcolni kényszerült velük – ezt a kerékpáros testén talált nyomok alapján is állítja. A magányomozó verziója szerint a támadók kényszerítették Pantanit, hogy vízben feloldott kokaint fogyasszon, majd a testet úgy helyezték el a szobában, hogy balesetnek tűnjön a halála. A Pantani-család állítja, hogy a rendőrök nem vizsgálták meg egy szobában lévő vizespalackot, és még ujjlenyomatokat sem vettek. A szobán is látszódott, hogy dulakodtak benne, a bútorokat átrendezték, de ezt sem vették figyelembe.

A Sky úgy tudja, hogy Pantani a hotel recepcióját kétszer is felhívta, hogy valakik zaklatják, és rendőri segítséget kért. Ezt a jelzést senki sem vette komolyan. Hogy öngyilkosságon gondolkodott volna Pantani, egy rajongója is kizárta, mert a sztár megígérte neki nem sokkal a halála előtt, hogy autogrammot ad majd a fiának.

„Milyen meglepő, hogy a Pantani-sztoriban felmerülő kétségekkel tíz évvel ezelőtt senki nem foglalkozott. Az első nyomozás 55 nap alatt lezárult, ez rekord az olasz igazságszolgáltatásban. A nyomozók csak a véletlen kokain-úladagolásra koncentráltak, és egy csomó képtelenséget figyelmen kívül hagytak. Mindenki tudta, hogy van egy másik bejárat a hotelbe, bárki liftbe szállhatott, és pontosan Pantani szobájával szemben találhatta magát" – írta Francesco Ceniti, a La Gazetta dello Sport munkatársa, aki Pantani életrajzán is dolgozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok