Index Vakbarát Hírportál

Mark Cavendish nem indul a Vueltán

2014.08.22. 07:42

Mark Cavendish kimaradt az Omega csapatából és így inkább a jövő hónapi brit körversenyre koncentrál.

A 29 éves brit eredetileg rajta volt a spanyol körverseny nevezési listáján, de a belga csapat végül nem nevezte a kilenc indulója közé.

Cavendish az előző hónapban a Tour de France első szakaszán kulccsonttörést szenvedett és bár az előző héten már visszatért és elindult a francia Tour de l'Ain nevű kisebb körversenyen, de a szombaton kezdődő Vueltán még nem indul.

A népszerű sprinter legközelebb a Tour de Poitou Charentes nevű francia körversenyen áll rajthoz, amelyet augusztus 26-31-ig rendeznek meg. Majd részt vesz a szeptember 7-14-ig tartó brit körversenyen, ahol tavaly három szakaszt is nyert.

„A csapat úgy gondolja, hogy Marknak továbbra is közepes lépesekkel kell haladnia, ilyen például Poitou Charrentes körverseny is. Minden kilométer segít visszaszerezni a formáját, hogy visszatérjen a vesenybe" -mondta Rolf Aldag, az OmegaPharam-Quick Step sport- és fejlesztési igazgatója. 

Cavendish kiesésével az Omega első embere Rigoberto Uran lesz, aki megküzdhet majd Froome-mal, Contadorral és Quintanával a Vuelta első helyéért.



Rovatok