Index Vakbarát Hírportál

Degenkolb a Vuelta sprinterkirálya, negyedik szakaszát nyerte

2014.09.10. 17:39

John Degenkolb a Vuelta a Espana 17. szakaszát mezőnyhajrában nyerte, a német sprinternek ez volt az idei negyedik etapsikere. Ötszáz méteren múlt a szökevények győzelme.

A keddi pihenőnap után a Giro d'Italián második helyet elérő Rigoberto Urán nélkül startolt el a mezőny. A kolumbiai menő már hétfőn is szenvedett, és mára úgy döntött, hogy nem érdemes továbbmennie felső légúti megbetegedéssel.

A hegyi szakaszok után az Ortigueira és A Coruna közötti 190,7 kilométer sík terepen haladt, ez volt az utolsó etap az idei Vueltán, ahol a sprinterek mehettek a győzelemért.

Öt szökevény most is megpróbált hazaérni, Elia Favili (Lampre-Merida), Rohan Dennis (BMC), Bob Jungels (Trek), Daniel Teklehaimanot (MTK Qhubeka) és Lluís Mas Bonet (Caja Rural) húsz kilométer után lógott meg, de négy percnél nagyobb különbséget nem tudtak kiharcolni. Sokáig úgy tűnt, hogy ebből néhány másodpercet meg is tudnak őrizni a végéig, az utolsó 20 kilométer kisebb dombjain egészen jól haladtak. Az üldözést a Giant-Shimano vezette, hogy majd John Degenkolb hajrázhasson a győzelemért. A Giant felőrölte az embereit, csak a Sky vezetésével sikerült megközelíteni a szökevényeket. Favili és Dennis teljesen kikészítette magát elöl, az utolsó pillanatig küzdöttek, ötszáz méterre a céltól fogták be őket.

A hajrában Degenkolb ezúttal is ellenállhatatlan volt, a legjobbkor borított ki, és olyan frekvenciával hajtott, amelyre már nem tudtak reagálni ellenfelei. Degenkolbnak ez volt az idei negyedik szakaszgyőzelme. Második helyen Michael Matthews (Orica GreenEdge) érkezett, a harmadik helyett Fabian Cancellara (Trek) szerezte meg.

Az összetett élcsoportjában nincs változás, Alberto Contador vezet Alejandro Valverde és Chris Froome előtt.



Rovatok