Index Vakbarát Hírportál

Egy bunkó szurkoló faágat vágott a Tour-bajnokhoz

2014.09.14. 08:24

Chris Froome óriási versenyre kényszerítette a Vuelta a Espana 20. szakaszán az összetettben vezető Alberto Contadort. Van, akit ez nem hatott meg. Bottal dobta meg a brit kerékpárost, mikor az a legnagyobb szenvedéseket élte át.

A kerékpárversenyeken sokszor okoznak gondot a szurkolók, akik a meredek emelkedőkön tömörülnek, hogy minél tovább láthassák kedvenceinket és a szakaszok legfontosabb pillanatait. A szurkolással azonban nem mindenki elégszik meg. Van, aki kedvence mellett fut, megpaskolja, megtolja, leönti vagy egyszerűen csak eléugrik, hogy csináljon egy képet.

Ez is elég zavaró már, de arra a legritkábban vetemednek, hogy szándékosan próbálják meg bántani a kerékpárosokat, akik tényleg csak abban bízhatnak, hogy normálisan viselkednek velük, hiszen 150-200 kilométeren át mozgó céltáblák.

Froome-hoz hozzávágtak egy ágat a Vueltán

A 20. szakasz egy pokoli kemény emelkedővel zárult, ahol Froome megpróbálta megfordítani az állást és leszakítani Contadort. A Vueltán természetesen a hazaiak a spanyol Contadornak szurkoltak, de érthetetlenül, valaki meg is támadta fair módon versenyző ellenfelét. Froome-hoz szemből hozzávágtak egy faágat. A kerékpáros fel sem vette, dolgozott benne az adrenalin, már teljesen kihajtotta magát, gépiesen tekert tovább.

Később Twitterén Froome kiposztolta egy fotót, amin látszik az ág, és azt írta: „És még azt kérdezik tőlem, hogy miért leszegett fejjel tekerek?"



Rovatok