Index Vakbarát Hírportál

Az ausztrálok taroltak az országúti kerékpár-vb 2. napján

2014.09.22. 23:28

A női junior és a férfi U23-as időfutamokkal folytatódott a ponferradai országúti kerékpáros világbajnokság. Mindkét versenyszámban ausztrál győzelem született, írja a Velo.hu.

Hatalmas ausztrál fölényt hozott a junior lányok időfutama. Az első négyből három ausztrál versenyző volt.  Az aranyérmet Macey Stewart szerezte meg, aki a 13,9 km-es pályát 20 perc 8 másodperc alatt teljesítette 41,4 km/h-s átlaggal.

Az ausztrál versenyzők közé egy dán tehetség Pernille Mathiesen fért oda a dobogóra, a második helyet szerezte meg, 10 másodperccel elmaradva a győztestől. A végig esőben rendezett számban a harmadik helyen Anna-Leeza Hull végzett, aki csak 5 tizeddel előzte meg honfitársát, Alexandra Manly-t.

Campbell Flakemore nyerte a férfi U23-as egyenkénti időfutamot. Az ausztrál versenyző a 36,15km-en 48 századmásodperccel előzte meg az ír Ryan Mullen-t.

Flakemore a 23 km-nél felállított második időmérő pontnál még 20 másodperces hátrányban állt az ír versenyző mögött. Az utolsó három kilométert és a pálya kisebb lejtmenetét megnyomva azonban minimális különbséggel megnyerte a versenyt, ezzel hazájának a második aranyérmet és összességében a harmadik érmet szerezte a ponferradai vb hétfői versenynapján.

A harmadik helyet a svájci Stefan Küng szerezte meg. Az időfutam versenyszám U23-as Európa-bajnoka 9,2 másodperccel maradt el a győztes időtől. A versenyen sokáig vezető portugál tehetség,  Rafael Reis végül a negyedik pozícióban zárt.

Kedd délelőtt a junior fiúk időfutamával folytatódik az országúti világbajnokság, majd délután a női elit kategória időfutama következik. A junior fiúk időfutamát 10 órától 13 óráig közvetíti a ÉLŐBEN a SPORT 2. Itt Karl Dávidért szoríthatunk. A női elit kategória időfutama pedig 14 óra 30 perctől kerül képernyőre szintén a SPORT 2 ÉLŐ közvetítése mellett.

Végeredmény

Leány junior időfutam:

1. Mancey Stewart (Ausztrália)

2. Pernille Mathiesen (Dánia)

3. Anna-Leeza Hull (Ausztrália)

Férfi U23-as időfutam

1. Campbell Flakemore (Ausztrália)

2. Ryan Mullen (Írország)

3. Stefan Küng (Svájc)



Rovatok