Index Vakbarát Hírportál

Röpült a bringa, csúnyán bukott a csapat

2014.09.22. 10:29

Címvédéssel ért véget az idei országúti kerékpáros világbajnokság nyitószáma, a női 36,15 km-es csapatidőfutam a spanyolországi Ponferrádában. A második helyért küzdő Rabobankból majdnem az egész sor bukott.

A Specialized-Lululemon a versenyben végig vezetve, nagy fölénnyel, 49,8 km/h-ás átlaggal nyert. A 12,2 km-nél lévő mérőpontnál már 16 mp előnyük volt, ami a következő ellenőrzőpontig 39 mp-re nőtt, majd a célig még erre is rá tudtak tenni.

Bukott a Rabobank csapat

A Rabobank csapata nagyon peches futamot zárt. Az országúti világbajnok, Marianne Vos rosszullét miatt már a táv felénél kiszállt, de társai az utolsó kilométerig így is a második legjobb idővel álltak. Egy körforgalomból kijőve Annemiek van Vleuten nekiment a korlátnak, hatalmasat bukott, majd a többiek is átestek rajta, így csak az utolsó helyen tudták befejezni a versenyt. Van Vleutennek hat öltéssel varrták össze a lábán lévő sebet, de csapattársa, Anna van der Bergen még súlyosabb sérülést szenvedett, eltört a medencecsontja.

Van Vleuten később elmondta, mindent kiadtak magukból, de emellett nem akartak túl sokat kockáztatni. Tudták, hogy elég trükkös a körforgalom, de mégis elhibázták, túl gyorsan jöttek ki belőle.

Az időfutamon az ezüstérmet az ausztrál Orica szerezte meg, meglepetésre a bronzérem az Astana Be Pinké lett.

Eredmény:

  • 1.Specialized-Lululemon (amerikai) 43:33 perc
  • 2. Orica-Ais (ausztrál) +1,17
  • 3. Astana Be Pink (kazah) +2,29


Rovatok