Index Vakbarát Hírportál

Rekordot döntöttek a XXII. Bakony 200 kerékpáros teljesítménytúrán

2015.05.11. 10:12

Mintegy 250 indulóval rendezte május 10-én a Veszprémi Kerékpáros Egyesület a XXII. Bakony 200 országúti teljesítménytúrát. A Balaton-felvidéki szabadidősport-eseményen hét távra lehetett nevezni, a résztvevőknek ellenőrzőpontokon kellett bejelentkezniük.

 

 

Az időjárás kíméletes volt a kerékpárosokkal, a korábban jelzett vihar elkerülte a mezőnyt, szélből jutott azonban bőven, így lényegesen több idő kellett a teljesítéshez, mint az előző években. A fél nyolckor kezdődő rajtokra már hatalmas tömeg gyűlt össze.

„A reggel megjelent nyolcvan-száz helyszíni nevező nagy meglepetésként ért bennünket, az addig leadott száznyolcvan regisztráció után. Őszintén megmondom, nem számítottunk ennyi résztvevőre. A túra huszonkét éves történetében ennyien még nem álltak rajthoz egyszerre. A nevezésnél és a frissítőpontokon is improvizálnunk kellett és jövőre az útvonaljelölő táblák számát is növelni fogjuk" – emelte ki Tóth András.

A főszervező azt is elmondta, a kerekesek többségének az volt a véleménye, hogy gyönyörű tájakon haladt az út. Különösen az Alföldről érkezőket fogta meg a Művészetek Völgyének is otthont adó Kapolcs környéki táj.



Rovatok