Index Vakbarát Hírportál

Még a pezsgőt sem tudta felbontani a dobogón, olyan fájdalmai voltak

2015.05.14. 18:25

A Giro d'Italia hatodik szakaszát André Greipel (Lotto-Soudal) nyerte mezőnyhajrában. A rózsaszín trikót megőrizte Alberto Contador, de a spanyol bringás megsérült a célegyenesben történt bukásban. Bal kezét meg sem tudta mozdítani, nem bírta felvenni a rózsaszín trikót a díjátadón.

A Montecantini Terme és Castiglione Della Pescaia közötti 183 kilométeres etap mezőnyhajrát ígért. Igaz, a szakasz közepe táján voltak kisebb dombok, de az utolsó 60 kilométert lejtőn és síkon kellett teljesíteni. Sikeres szökésben így nem nagyon lehetett reménykedni.

Egy ötfős csoport persze próbálkozott, de a Giant-Alpecin és a Lotto-Soudal csapatok keményen dolgoztak a sprintbefutóért. Az utolsó 20 kilométeren a favoritok csapatai is előre jöttek. Contadort a Tinkoff, Porte-ot a Sky akarta biztonságosan a célba juttatni.

Egy néző kamerájába akadt bele a Nipo-Vini Fantini kerékpárosa

Ez azonban nem jött össze, a célegyenesben egy a kordon felett benyúló néző kamerájába akadt bele a Nipo-Vini Fantini kerékpárosa, és nagyot esett. Ezzel többeket magával sodort. Az összetettben vezető Contador is bukott. Elsőre nem tűnt úgy, hogy komolyabban megsérült, de mikor felállt a dobogóra, nem nézett ki túl jól.

A szokások szerint az összetettben vezetőre minden szakasz végén ráhúzzák a rózsaszín trikót. Contador tiltakozott, meg sem tudta emelni bal karját. A trikót csak jobbjában tartotta, így a pezsgőbontás is elmaradt részéről. Komoly fájdalmai lehetnek, ha meg sem tudta mozdítani. A csapat egyelőre nem közölt részleteket a sérülésről, még annyit árultak el, hogy jobb térdét is megütötte. Pénteken kiderül, hogy tud-e rendesen tekerni így.

A hajrát a német André Greipel nyerte. Az összetett élcsoportjában nincs változás. Contadornak Fabio Aruval 2, Richie Porte-val szemben 20 másodperc előnye van. 



Rovatok