Index Vakbarát Hírportál

Giro: az orosz esőmenő nyert a Ferrari F1-pályáján

2015.05.20. 17:13

Egy szökés végén Iljun Zakarin (Katyusa) nyerte a Giro d'Italia 11. szakaszát. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) továbbra is vezet összetettben.

Kellemetlen, esős időben tekert a Giro mezőnye Forlíból a Ferrari imolai versenypályájára. Már a szakasz elején kialakult egy tízfős szökés, amelynek Zakarin is a tagja volt. Az orosz az utolsó előtti emelkedő leszakította szökevénytársait, és körülbelül húsz kilométeres szóló után nyerte meg a szakaszt. A második helyet Carlos Betancur (AG2R) szerezte meg Franco Pelizotti (Androni-Giocattoli) előtt.

Előzetesen az etap esélyesei között olyan egynapos menőket emlegettek, mint Phillippe Gilbert vagy Michael Matthews, de sem BMC, sem az Orica GreenEdge nem volt túl hatékony az üldözésben.

A favoritoknál Rigoberto Urán (Etixx Quick-Step) bukása okozott kisebb izgalmat, de a kolumbiai nagyon gyorsan felzárkózott a főmezőnyhöz. Később Contador tesztelte a többieket, az utolsó emelkedő végén hirtelen megindult, és nem is reagálták le könnyen az akcióját. A második helyen álló Fabio Aru zárkózott fel nehezen, de végül együtt értek célba.



Rovatok