Index Vakbarát Hírportál

Burleszkké vált az őrült lejtmenet

2015.05.22. 13:09

A Giro d'Italia 12. szakaszán is szinte végig esett az eső, még veszélyesebbé téve, az amúgy is technikás lejtőket. Sok bukás volt az etapon, de Alexandre Geniez megmutatta, hogyan lehet nyeregben maradni akkor is, ha valaki bevállalósabb.

Az FDJ bringása a célváros Vicenza előtt próbált meglógni a mezőnytől a Crosaráról levezető lejtőn. Geniez hegyikerékpáros múltja miatt is technikás lejtőzőnek számít, lehetett esélye előnyt szerezni az inkább biztonságra törekvő főmezőnnyel szemben, és arra is volt sansz, hogy egy-két perces előnyt szerezve a top tízbe is beverekszi magát.

A lejtmenet szárazon sem tűnt túl biztonságosnak a hajtűkanyarokban szivacsfalat is elhelyeztek, hogy ha valaki nem tudná bevenni, akkor abba csapódjon. Geniez megpróbált a határon menni, de a vizes aszfalton őt is érték meglepetések. A bringás négyszer védte ki a bukást, többször lesodródott az útról, csak úgy tudott rajta maradni, hogy a pedálból kirántott lábával egyensúlyozott.

Az utolsó mutatványával majdnem sikerült a nézők közé hajtania, gyerekek és kutyák is menekültek a pályáról kicsúszó kerékpáros elől.

Geniez végül 19 másodpercet kapott az utolsó kilométeren az emelkedőn nagyot menő és nyerő Philippe Gilbert-től, az összetettben azonban feljött a 15. helyre,  5 perc 3 másodperc a hátránya a rózsaszín trikós Contadorral szemben.



Rovatok