Index Vakbarát Hírportál

Borzalmas bukás után balesetakt: mekkorát kell esni ehhez?

2015.06.29. 09:59

A legtöbb országban a hétvégén rendezték a kerékpáros országúti bajnokságok mezőnyversenyét. Sokaknak ez a Tour de France előtti utolsó komoly erőpróba, de nem mindenki profitál belőle. A francia bajnokságon nagyot bukó sprinter, Nacer Bouhanni például sérülései miatt maradhat le a francia körversenyről.

Bouhanni már a hajrára helyezkedett, de egyik ellenfele, a később kizárt Anthony Roux (FDJ) szabálytalanul elévágott, és elsodorta. A Cofidis-kerékpáros nagyon csúnyát bukott, de miután összeszedte magát, átküzdötte magát a célvonalon. Három és fél perccel később, mint a győztes Steven Tronet (Auber 93).

Nacer Bouhanni bukása

Bouhanni a verseny után nem nyilatkozott, testvérével és edzőjével egyből hazautaztak. Később egy kvázi félaktot posztolt magáról a Twitteren, csak egy törölköző és a sérüléseire tett tapaszok fedik testét. A sprinter azt írta, hogy valószínűleg eltörött vagy megrepedt a bordája, így szinte biztosan nem indulhat majd a Tour de France-on. Pedig nem volt rossz formában, a Critérium du Dauphiné-en két szakaszon győzött, és a pontversenyt is megnyerte. (A szombati Tour-rajtig azért még összeszedheti magát, repedt bordával nem lehetetlen a bringázás.)

Sagan 1., Sagan 2.

A közös cseh és szlovák rendezésű országos bajnokságon, a Sagan testvérek hazai pályán, Zsolnán versenyezve elfoglalták a dobogó első két helyét. Az idősebbik Peter sorozatban ötödször gyűjtötte be a bajnoki címet egy szökés után, a második, öccse, Juraj lett, aki a mezőnyhajrát nyerte.

A spanyol bajnokságot az elnyűhetetlen Alejandro Valverde húzta be, az olaszoknál a Tour-címvédő Vincenzo Nibali jelezte bajnoki címmel, hogy jó formában megy a háromhetesre. A brit bajnokságot Petter Kennaugh nyerte, a hajrában Marc Cavendisht sprintelte le. Kennaughra a Touron segítő szerep vár, a 2013-as győztes, Chris Froome-ért fog hajtani a Sky csapatában.



Rovatok