Index Vakbarát Hírportál

Doppingolt, hogy eljátssza Armstrongot

2015.09.15. 10:44

A Lance Armstrongról készült film bemutatója után a kerékpárost alakító színész, Ben Foster bevallotta, hogy a szerep miatt ő is doppingolt.

The Program (2015) előzetes

A hét Tour de France-ot nyerő, majd azt utólag elbukó Armstrongot minden idők egyik legnagyobb csalójának tartják, mert nemcsak doppingolt, de csapattársait is arra kényszerítette saját sikere érdekében. Mindehhez egy nagyon profin működő szervezetet épített ki.

A kerékpáros karrierjét a The Program című filmben idézik fel, amit hétvégén mutattak be Torontóban. A főszereplő Foster elismerte, hogy a szerep kedvéért orvosi felügyelet mellett doppingszereket szedett. Azt nem nevezte meg, hogy milyeneket. A forgatás alatt rendezőjének és kollégáinak sem árulta el, hogy doppingol.

„Nem a dopping volt az oka annak, hogy Armstrong nyert, de ez a kultúrája része lett abban az időben, és biztosan öt is átformálta. Meg akartam érteni, személyes és sejtszinten is, hogy ez milyen élmény."

Foster hosszú ideig készült a szerepre, azt mondta, kipróbálta és működtek a doppingszerek. Tudta, hogy egészségügyi kockázatot vállal velük. Ijesztő felismerés volt számára, hogy nemcsak a testére hatottak a szerek, hanem lelkiállapotán is változtattak. Álmatlansággal, állandó nyugtalansággal küzdött, de azt is bevallotta, hogy heréi összezsugorodtak. Ez utóbbi momentum, egyértelműen szteroidhasználatra utal.



Rovatok