Index Vakbarát Hírportál

Smirglit tett a nyergére, véres fenékkel fejezte be a versenyt

2015.09.25. 12:54

A kerékpáros időfutam mindig sok fájdalommal jár, az aerodinamikailag előnyös, merev testhelyzetet a legtöbb kerékpáros megszenvedni. Tony Martin azonban még inkább megnövelte a fájdalomfaktort a világbajnokságon. Nyergére smirglit tett.

Martin nem egy önkínzó szekta tagja, egyszerűen meg akarta előzni, hogy csúszkáljon a nyeregben. Ha végig hátrébb tud ülni, jobb az erőátadás is, és a ritmusból sem esik ki, fontos másodperceket nyerhet így.

Hiába a trükk, egy kis csúszkálás, nyeregből kiállás és visszaülés mindig van. Martinnak ezért hasadt ki a nadrágja, és nem csak az, a bőrét is véresre dörzsölte a smirgli. Mikor célba ért, fotó is készült fenekéről.

A háromszoros német időfutam világbajnok, aki Richmondban most csak hetedik lett, máskor is élt már ezzel a trükkel, ahogy arra Bikemag is rámutatott. A baszk körversenyen is véresre dörzsölte magát, fehér nadrágján is jól látszanak a nyomok.

A tavalyi Tour de France Mont St. Michel-i időfutamán is szétszakította nadrágját, ami a mai napig is látható a WieMu nevű kerékpármúzeumban, Belgiumban.



Rovatok