Index Vakbarát Hírportál

Mindenkit lehagyott az emelkedőn: itt kapcsolta volna be a motort a bringás?

2016.02.01. 14:58

Először kaptak el rejtett motorral csaló kerékpárversenyzőt a hétvégi ciklokrossz-világbajnokságon. Az U23-as nők között tekerő Femke van der Driessche-nél találtak vázba beépített elektromotort, és ezzel együtt megindultak a találgatások is, hogy vajon használta-e már korábban is.

A 19 éves belga lány a mostani vb-n még dobogóra sem tudott állni, de tavaly november 1-jén a Koppenbergcrosson a második lett a felnőttek között. A pálya része volt egy nagyon meredek macskaköves emelkedő is, maga a Koppenberg, ahol Femke van der Driessche simán otthagyta a bolyt. 

Femke van der Driessche a Koppenbergcrosson bekapcsolta a motort?

Most az erről készült felvételre mutogatnak, hogy a sebességkülönbséget biztosan akkor is motorral érte el. A versenyt nem nyerte meg, csak második lett 58 másodperc hátránnyal a Jolien Verschueren mögött, de most több versenytársa is azt nyilatkozta, nem értették, mitől javult ekkorát Van de Driessche. A holland Maud Kaptheijnsnek a Koppenbergcrosst követő Európa-bajnokságon is gyanús volt a belga vetélytársa. A Sport Wereldnek azt nyilatkozta, hogy a Koppenbergcross előtt két perccel verte, aztán az Eb-n, ahol nagy formában ment, már ő kapott ki tőle 20 másodperccel.



Rovatok