Index Vakbarát Hírportál

Froome beáldozhatja olimpiáját csapattársáért

2016.03.01. 11:52

A kétszeres Tour de France-győztes Chris Froome a riói olimpián kész támogatni brit csapattársát, Geraint Thomast, ha neki nem lesznek győzelmi esélyei az országúti kerékpáros mezőnyversenyben.

„Ha Geraint szárnyalni fog, nekem pedig problémáim lesznek a verseny közben, akkor mindenképpen az ő támogatására koncentrálok majd" - jelentette ki Froome Mallorcán, ahol - többek között Thomas társaságában - a Team Sky csapattal edzőtáborozik jelenleg. - „Örömmel segítek, ha azáltal olimpiai bajnokunk lesz."

A kiváló versenyző arról is beszélt, hogy Rióban folyamatosan egyeztetni fognak majd Thomasszal a verseny alatt, tájékoztatják egymást arról, ki hogyan érzi magát, mennyire fáradt, vagy friss.

Jelenleg egyértelműen Chris Froome a Team Sky csapat elsőszámú embere, ám azt ő is elismerte, hogy Thomasban benne van a lehetőség arra, hogy kiérdemelje a védett státuszt, és állítása szerint ő örülne annak, ha a Tour de France-ra mindketten ilyen szerepben mehetnének.

Az ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a Team Sky csapat mindkét versenyzőjét kiemeli-e majd a Touron, különösen azok után, hogy Froome Thomas melletti másik komoly segítője, Richie Porte a szezon végén eligazolt a csapattól. Dave Brailsford csapatfőnök mindenesetre, elképzelhetőnek tartja Thomas előléptetését, és emlékeztetett rá, hogy éppen azért igazolták Michal Kwiatkowskit és Mikel Landát, hogy legjobbjaik kellő támogatást kapjanak majd a nagy körversenyeken. (MTI)



Rovatok