Index Vakbarát Hírportál

Éppen itt volt az ideje, hogy valaki megújítsa a kerékpáros örömködést

2016.04.09. 14:06

Diego Rosa hosszú szökés után nagy győzelmet szerzett a Baszk körverseny ötödik, legnehezebb szakaszán. Ezek után az Astana kerékpárosa nem is a megszokott módon ünnepelt.

Rosa már a 159 kilométeres szakasz elején benne volt a 24 fős szökevénycsoportban, majd több mint száz kilométert egyedül tett meg a nyolc kategorizált emelkedőt is tartalmazó szakaszon. Nagyon elszánt volt, azt nyilatkozta, a célig nem is nézett vissza, mi van mögötte.

Nem is nagyon kellett tekingetnie, a mögötte érkező menők, mint például Sergio Henao vagy Alberto Contador három percnyire voltak mögötte.

A végén Rosa úgy ünnepelt, mint egy mountain bike-os, az utolsó méteren lefékezett, majd a bringáját a feje fölé emelve lépte át a célvonalat.

Az összetett verseny a szombati időfutamon dőlt el, Henao hat másodperces előnyben volt Contadorral szemben, a harmadik Thibaut Pinot tíz másodperces hátrányból indul.

A 16,5 kilométeres távot Contador teljesítette a leggyorsabban, és ezzel az összetett győzelmet is megszerezte. A második Henao lett, 12 másodpercet kapott. A harmadik helyre Nairo Quintana jött fel jó időfutamának köszönhetően.



Rovatok