Index Vakbarát Hírportál

Kamera előtt rohant motoros a bringásba a híres Paris–Roubaix-n

2016.04.11. 10:42

A Paris–Roubaix-kerékpárverseny sem múlt anélkül, hogy ne okozott volna egy kísérőmotoros balesetet. A bukás miatt megtorpanó mezőnybe rohant bele hátulról az egyik motoros.

A Paris–Roubaix a motorok nélkül is éppen elég veszélyes, a szűk, macskaköves utakon mindig sok a bukás. Az egyik legnehezebb szektor az Arenberg, ott a sok néző miatt le is kordonozzák az utat, ha akarnának, se tudnának hová menekülni a versenyzők.

Egy bukás most is volt az Arenbergnél, a bolynak meg is kellett állnia a hirtelen kialakult torlasz miatt,  képtelen voltak továbbhaladni a hátul helyezkedő bringások.

A mögöttük érkező motoros nem észlelte időben, mi történik, és bár vészfékezett, a kordonhoz nyomta Elia Vivanit. A Sky versenyzőjét kórházba szállították, kisebb sérülésekkel megúszta, a szegycsontja zúzódott.

„Ma balszerencsés voltam, de közben én voltam a világon a legszerencsésebb" – írta Twitterén. Valóban szerencsésen megúszta, sokkal súlyosabb balesete is lehetett volna.

Az ütközésről az egyik szurkoló sokkoló videót is készített, sokkal jobban érzékelhető rajta, hogy milyen erők dolgoznak a mezőnyben, és hogy szinte folyamatos a vészhelyzet.

A ütközés után az egyik Trek-versenyző oda is szólt: „Seggfej, miért jössz ilyen közel?"  Később a Sky sportigazgatója, Servais Knaven is arról beszélt, hogy legalább az Arenbergnél nem szabadna a versenyzők közelébe engedni a motorosokat.



Rovatok