Index Vakbarát Hírportál

Tony Martin négyszeres világbajnok, ahogy Cancellara

2016.10.12. 16:05

Tony Martin nyerte az egyéni időfutamot a katari országúti kerékpáros világbajnokságon. A német ezzel négyszeres bajnok, beállította a svájci Fabian Cancellara rekordját.

Martin sorozatban háromszor lett egyéni világbajnok (2011, 2012, 2013), és az idei verseny egyik legnagyobb esélyese is volt. A 40 kilométeres, szintemelkedést alig tartalmazó pálya egyértelműen neki kedvezett. Jó formában is érkezett, a múlt hétvégén az Etixx-Quick Steppel megnyerte a vb-n a csapat időfutamot is.

A német az utolsók között startolt, csak hárman indultak mögötte, és elég hamar nyilvánvalóvá tette, hogy nagyon erős, minden ellenőrzőpontnál megjavította az eddig legjobb időket. Mögötte is nagyon jó időfutamosok, Tom Dumoulin, Rohan Dennis és a címvédő Vaszil Kirjienka indultak, de nem volt igazán veszélyben. A közülük legjobban teljesítő, végül második Kirjienkára is 45 másodpercet vert. A harmadik a spanyol Jonathan Castroviejo lett.

Martin érmek számában is utolérte Cancellárát, négy aranya mellett, egy ezüst- és két bronzérme is van a korábbik vb-kről.



Rovatok