Index Vakbarát Hírportál

Autóval húzatta magát, ki is zárták a bringást a versenyből

2017.03.06. 14:22

A Párizs–Nizzán Roman Bardet túl sokáig húzatta magát autóval, ezért a versenybírók ki is zárták a bringást az első szakasz után.

Az nem újdonság, hogy a kerékpárosok spórolnak az erejükkel, ahol tudnak. Ha frissítőt vesznek fel, menetközben szereltetik a bringájukat vagy ápolást kérnek, akkor a mezőnyt követő autóba kapaszkodnak, és húzatják magukat. Ez teljesen elfogadott, leginkább a zsűrin múlik, mikor nevezi ezt csalásnak.

A tavalyi Tour de France-on másodikként végzett Bardet-nál nem volt kétségük a versenybíróknak. Az AG2R kerékpárosa egy bukás után próbált meg felzárkózni a csoportjára, nem akart túl sok időt veszíteni már rögtön a verseny első szakaszán. Sikerült is neki elkapni a bolyát, de ebben kísérőautója is segítette. A kamerák rögzítették, ahogy látszólag szerelés miatt kétszer is a kocsiba kapaszkodott. A zsűri ezért ki is zárta a további versenyből, pedig Bardet egyik nagy célja volt az idei Párizs–Nizza megnyerése.

A szakasz után Bardet és a csapatvezetője sem tagadta, hogy ezt tették, elnézést is kértek a sportszerűtlenségükért. Azt mondták, pánik lett úrrá rajtuk, nem gondolták át, mit tesznek.



Rovatok