Index Vakbarát Hírportál

Armstrong: Csodálom azokat, akik nem doppingoltak

2017.03.09. 16:42

Lance Armstrong csodálja azokat a profi kerékpárosokat, akik az 1990-es években és a 2000-es évek elején nem nyúltak doppingszerekhez. Ma már azt is tudja, hogy hiba volt visszatérnie a mezőnybe első visszavonulása után.

A hét Tour de France győzelmétől megfosztott kerékpáros a Howard Stern Show-ban beszélt múltjáról. Armstrong úgy érezte, a doppingolás szükségszerű volt ahhoz, hogy nagy versenyző legyen.

„Ameddig csak tudtunk, ellenálltunk az EPO-nak. Nem próbálom igazolni a döntésemet, de az USA-ból Európába menve győzni akartam. Választhattunk, de nem mindenki úgy választott, ahogy mi tettük. Csodálom azokat az embereket, aki nem így tettek, mint mi, és hazamentek, vagy felhagytak a sporttal."

Armstrong már azt is belátta, hogy hiba volt neki 2009-ben visszatérni a profik közé. Elkerülhette volna a doppingbotrányt és a veszteségeit.„Ha 2005-ben abbahagyom a kerékpározást, akkor mindennek vége lett volna. A visszatérésem híd volt a múltba. Ez tette relevánssá a sztorimat, és lehetőséget adott a hatóságoknak, hogy elkapjanak."

A kerékpáros azt is érzi, hogy máshogy kellett volna kezelnie a doppingügyét. „Amikor visszanézek, ahogy hevesen tagadtam mindent, és ahogy védtem magam, a végső kínzásom lenne, ha valaki arra kényszerítene, hogy egy laptopon nézzem ezeket a sajtótájékoztatókat. Mekkora fasz voltam."



Rovatok