Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok beborított, megúszta a kutyabalesetet

2017.03.14. 19:05

A Tirreno–Adriaticón Peter Sagan kis híján balesetet szenvedett, amikor a kerékpárversennyel nem sokat törődő, kutyát sétáltató nő átment előtte az úton.

A Tirreno–Adriatico zárószakasz időfutam volt, a korábban már két szakaszt nyerő Sagan nem igazán erőltette meg magát, de azért még ő is bőven negyvenes tempó fölött ment.

Szerencsére figyelt akkor is, amikor egy nő kutyájával megpróbált átmenni előtte a zebrán. A világbajnok bedöntötte a bringáját és letért az útról, így kerülte el az ütközést. Sagan nem sokkal később visszatért a pályára, fejét ingatva méltatlankodott. Egy Tour de France-on hasonló helyzetben Phillipe Gilbert meg is állt, és rátámadt egy elszabadult kutya gazdájára.

 Sagan finomabban kezelte le a helyzetet, a Twitterén üzent: „Szeretem a kutyákat, de kérlek, tartsátok szem előtt a kerékpárosok biztonságát."

A San Benedetto del Tronto-ban rendezett időfutamot az ausztrál Rohan Dennis nyerte. Az összetett Nairo Quintanáé lett, 25 másodperccel előzte meg Dennist és 36-tal a harmadik Thibaut Pinot-t.



Rovatok