Index Vakbarát Hírportál

Világsztár csapatot hoznak el a magyar Tourra

2017.05.17. 11:33

A Tour de Hongrie bejelentése szerint az idei magyar kerékpárversenyre egy igazi világsztár csapatot sikerült elhívni, a Tourról, a Giróról ismert világoskék mezes csapat,

az Astana is nyeregbe száll Magyarországon.

A közlemény szerint Kazahsztán legjobb pályaversenyzői érkeznek a Magyar Körversenyre a Team Track Astana színeiben. „Az Astana Pro Team 2006-ban olyan bringásokkal indult világhódító útjára, mint Alekszandr Vinokurov, Joseba Beloki, Alberto Contador, Igor Gonzalez de Galdeano, Roberto Heras és Michele Scarponi, nem véletlen, hogy egy évvel később már ProTour minősítést kapott. Az évek során megfordult itt többek között Szergej Ivanov, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Haimar Zubeldia, Oscar Pereiro, Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Lars Boom”.

Az is kiderült, hogy a „Szerb Körverseny kétszeres győztese, Szerbia ötszörös országúti és kétszeres időfutambajnoka, a Szocsi GP összetett első helyezettje, a Bolgár Körverseny és a Grúz Körverseny szakaszgyőztese, Ivan Sztevics vezetésével jön a magyar tourra Szerbia válogatottja is”.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, majd a Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc, Jászberény útvonalon jut el július 2-án Budapestre, a végső befutóhoz.



Rovatok