Index Vakbarát Hírportál

Bringával a legendás Eau Rouge-ban

2017.07.03. 16:53

Ritka helyszínre keveredett a Tour de France 2017-es mezőnye a harmadik szakaszon, a belgiumi Verviers-től a franciaországi Longwyig tartó 212,5 km-es etapon: útba ejtették a legendás Forma-1-es pályát Spa-Francorchamps-ban. Őrült hangulat várta őket.

Két részletben érkeztek meg a pályára, egy párfős szökevénycsoport haladt elöl, a kamera őket kísérte végig a legismertebb részeken, az Eau Rouge-hoz vezető hosszú lejtőn, illetve a komoly emelkedésű, de így is szélvész gyors kanyaron át. Így látszott igazán, milyen hosszú is ez az egyenes az Eau Rouge előtt, sajnos nem írták ki, mennyivel mentek a bringások, de 60-70 km/h-ra biztos felgyorsultak, sőt.

Az Eau Rouge azért így is megakasztotta őket, keményen kellett teperni a vége felé. Az emelkedő tetején akkora tömeg gyűlt össze, mintha egy hegyi hajrá lett volna az Alpokban vagy a Pireneusokban, de körön végig hatalmas tömeg buzdította a bringásokat.

A mezőnyt aztán a Bruxelles-ben, a nagy visszafordítóban mutatták meg, innen még a pálya kétharmadáig, a Blanchimont kanyarig elmentek, ott hagyták el a legendás F1-pályát Stavelot felé.

Az F1-es helyszínlátogatás nem újdonság, csak Spában ritka vendég a Tour, hiszen ilyen messze nem mindig kanyarodnak ki Franciaországból. Idén a Giro d'Italián például az időfutamot Monzában rendezték, két éve Imolában járt az olasz háromhetes verseny, de a Vuelta is megfordult már a barcelonai versenypályán.



Rovatok